Sfaturi de top despre cum să alegi mobilierul de grădină într-un spațiu mic

Author: Oana Iosif

Poate că locuiești într-un oraș în care grădinile mari sunt rare sau într-un apartament cu un spațiu mic de balcon și nu simți că îl poți utiliza eficient. Ei bine, venim în întâmpinarea ta cu sfaturi de top pentru a te ajuta să te bucuri de spațiul în aer liber, indiferent cât de mic este.

Seturi de canapele

Doar pentru că terasa sau balconul tău este mai mic, nu înseamnă că trebuie să utilizezi acest spațiu. În schimb, îți poți transforma micul spațiu exterior într-un spațiu confortabil cu mobilier gradina. Trucul este să-ți aranjezi articolele de mobilier într-un anumit mod, astfel încât acest spațiu să nu se simtă înghesuit sau deplasat.

Iată primele 3 sfaturi despre cum să-ți aranjezi mobilierul de grădină într-un spațiu mic:

1. Alege un punct focal

Punctul focal al grădinii sau al balconului tău va fi centrul aranjamentului tău de mobilier. „Locul de adunare”, dacă vrei. Din acest punct ar trebui să lucrezi spre exterior, iar tot mobilierul ar trebui să iasă în exterior din acest punct.

2. Simetric sau Asimetric?

Dacă ai spațiu limitat, atunci trebuie să alegi mobilierul de exterior perfect care nu numai că se potrivește, ci și completează bine spațiul. Prin urmare, trebuie să alegi atmosfera și senzația zonei pe care o vizezi. Dacă lucrezi la un spațiu exterior confortabil, atunci poți căuta mobilier care va crea un aranjament asimetric - acesta ar putea include articole suspendate și șezlonguri.

Cu toate acestea, dacă dorești să creezi un spațiu exterior mai formal, mobilierul care se potrivește într-un aranjament simetric este ideal. Acestea ar putea include seturi de canapele și seturi pătrate de sufragerie casual.

3. Pune cea mai lungă bucată pe cel mai lung perete

Dacă ai un spațiu mic, atunci amplasarea strategică a mobilierului tău de grădină este crucială. Îți recomandăm să plasezi întotdeauna cea mai lungă piesă de mobilier – care ar putea fi o canapea sau cea mai lungă latură a unei canapele de colț – de-a lungul celui mai lung perete și, în mod ideal, cu fața la punctul tău focal.

Nu numai că aranjarea corectă a mobilierului este cea mai bună modalitate de a-ți folosi spațiul exterior, dar ar trebui să iei în considerare și ce materiale alegi. Dacă ai un spațiu mic, cele două materiale pe care ți le recomandăm cel mai mult sunt ratanul și stofa de exterior.

Mobilier de grădină din ratan

Ratanul este un material de înaltă calitate, rezistent la intemperii, care poate fi lăsat afară pe tot parcursul anului. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să găsești spațiu pentru a depozita mobilierul - ceea ce ar putea fi dificil dacă spațiul tău exterior este mic și nu ai magazie sau garaj.

Ratanul este ideal pentru utilizarea pe tot parcursul anului și poate fi acoperit cu o husă rezistentă la intemperii dacă îți faci griji că îl lași în aer liber în lunile de iarnă. În plus, ratanul prosperă atât pe vreme caldă, cât și pe vreme rece, ceea ce înseamnă că nu vei fi îngrijorat de faptul că mobilierul se încălzește prea mult și nu îl poți muta din cauza spațiului limitat.

Cu toate acestea, va trebui să depozitezi pernele de mobilier de grădină în interior atunci când nu sunt utilizate. 

Mobilier de grădină din stofă

Aici intervine țesătura de exterior. Datorită materialului extrem de rezistent la intemperii, poți lăsa întregul set afară, perne incluse. Asta înseamnă că nu va trebui să-ți faci griji cu privire la soluțiile de depozitare care ar putea ocupa spațiu prețios în grădină.

Materialul unic este rezistent la pete și, dacă se murdărește, poate fi curățat cu o soluție de înălbitor diluată sau, pentru petele mai dure, poate fi spălat cu jet.

A avea o grădină mică este mult mai preferabil decât a nu avea spațiu în grădină, așa că asigură-te că nu irosești spațiul! Profită la maximum de spațiu fiind inteligent cu alegerile tale de mobilier.