Sfaturi de top privind viața frugală pentru o viață împlinită

Author: Lavinia Medrea

Toată lumea este în căutarea de a economisi bani, indiferent cât de puțini. Dar este din ce în ce mai dificil în această lume modernă care încurajează consumerismul.

 O modalitate de a evita cultura materialismului este să adoptați frugalitatea. O viață frugală vă ajută să fiți atenți la ceea ce cheltuiți în fiecare zi. Este un stil de viață minimalist care vă redefinește percepția despre bogăție și împlinire.

Adoptarea unor obiceiuri frugale vă permite să cheltuiți mai puțin și să economisiți mai mulți bani, ajutându-vă astfel să vă atingeți mai repede obiectivele financiare. Chiar și atunci când doriți să luați un imprumut urgent online, vă veți gândi de două ori și îl veți lua doar dacă aveți cu adevărat nevoie de el. Frugalitatea vă împinge să vă concentrați mai mult pe nevoi decât pe dorințe.

Cu toate acestea, mulți oameni au definiții diferite ale frugalității și cum să o facă. A trăi o viață simplă înseamnă să fii intenționat cu banii și timpul tău. Luați fiecare achiziție în considerare cu atenție și vă concentrați asupra experiențelor care vă aduc bucurie și împlinire. Pe termen lung, veți obține independență financiară, mai puțin stres și mai multă apreciere pentru lucrurile care contează cu adevărat în viață.

Haideți să analizăm modalitățile prin care puteți adopta un stil de viață econom și puteți deveni mai conștient de finanțele dumneavoastră.

Luați în considerare calitatea în detrimentul cantității

Majoritatea oamenilor au percepția că frugalitatea înseamnă să fii zgârcit. Deși fiecare are dreptul la propria opinie, acest lucru este incorect. Persoanele frugale se concentrează mai mult pe valoare decât pe cumpărarea de articole ieftine. A trăi cu mai puțin este o mentalitate care te ajută să abordezi cheltuirea banilor într-un mod diferit. În loc să acumulați o mulțime de articole la un preț bun, luați în considerare în primul rând calitatea și nu cantitatea. După cum spun experții, ieftin este scump; este mai bine să cumpărați un articol de mare valoare care își va servi scopul timp de mulți ani decât o mulțime de lucruri ieftine care vă vor lăsa cu regrete. În plus, concentrarea pe calitate înseamnă că nu vă veți întoarce la magazin pentru a înlocui articolul - poate fi o piesă de mobilier, îmbrăcăminte sau aparat. Prin urmare, veți cheltui mai puțin și veți economisi mai mulți bani în cele din urmă. Nu uitați, bunurile de înaltă calitate pot fi scumpe, dar merită în cele din urmă.

Utilizați creditul cu înțelepciune

Frugalitatea înseamnă pur și simplu să rămâi sub mijloacele tale. Cheltuielile excesive contravin principiului traiului frugal. Astfel, este înțelept să utilizați creditul doar atunci când este necesar și convenabil, în loc să cumpărați lucruri scumpe de care nu aveți cu adevărat nevoie. Pe termen lung, veți acumula mai multe datorii și un stres sporit.

În plus, trebuie să vă folosiți cardul de credit în mod strategic. Fiți atenți la modul în care îl utilizați - cumpărați doar articole prevăzute în buget și efectuați plăți lunare pentru a reduce soldul. Dacă doriți să economisiți bani, puteți alege carduri de credit care nu au comisioane anuale și oferă cashback la fiecare achiziție pe care o faceți. Țineți cont de faptul că fiecare monedă contează și vă va ajuta să trăiți cu mai puțin.

Respectă-ți bugetul

A fi econom înseamnă să ai resurse. Să vă cheltuiți banii cu înțelepciune și să găsiți modalități de a economisi mai mult acolo unde puteți. O modalitate eficientă de a vă atinge obiectivele financiare este să stabiliți un buget realist și să îl respectați. Adoptarea frugalității nu trebuie să vă facă să vă simțiți privați. Gândiți-vă la ea ca la un plan care vă ajută să obțineți controlul asupra finanțelor dumneavoastră. Elaborarea unui buget vă permite să deveniți conștient și intenționat atunci când vine vorba de cheltuieli. În plus, vă obligă să economisiți fără greș un procent din venit. Prin urmare, creați un buget care funcționează pentru dvs. și respectați-l în timp ce trăiți cu mai puțin.

Dezordonați-vă casa în mod regulat

Principiul frugalității este să cumpărați și să păstrați doar ceea ce aveți nevoie. Puteți face acest lucru în mod eficient prin dezordonarea casei în mod regulat. Asigurați-vă că bunurile dvs. sunt bine organizate după ce eliminați lucrurile de care nu mai aveți nevoie. Adoptarea acestei abordări va restricționa ceea ce dar, deoarece nu doriți să acumulați aceleași articole.

Puteți stabili o rutină regulată de decluttering, să spunem după trei sau patru luni, în funcție de disponibilitatea dumneavoastră. Sau puteți urma regula „one-in, one-out”, conform căreia aruncați o haină după achiziționarea uneia noi. Nu stați mult timp fără să faceți decluttering pentru că s-ar putea să fie mult de muncă atunci când vă decideți să o faceți. În plus, puteți vinde articolele de care vă debarasați și să câștigați bani în plus.

Învățați trucuri pentru cumpărături

Alimentele intră în categoria celor esențiale într-un buget și ocupă o mare parte din venitul tău. De ce să nu adoptați obiceiuri economice atunci când mergeți la cumpărături? O abordare pe care o puteți folosi este să identificați lucrurile pe care le folosiți des și să le cumpărați atunci când sunt la ofertă. Ar putea fi condimentele preferate sau un anumit aparat de bucătărie. Indiferent de ce aveți nevoie, căutați coduri de reducere și cupoane care să vă ajute să economisiți un ban în plus.

O altă modalitate este să vă planificați mesele săptămânale și să întocmiți o listă înainte de a merge la cumpărături. Aceasta vă va ajuta să cumpărați ceea ce aveți nevoie fără să vă abateți de la listă. În plus, evitați să mâncați la restaurante scumpe dacă puteți. Vă puteți răsfăța din când în când, dar nu faceți din asta un obicei.

Cumpărați second-hand înainte de nou

Dacă doriți să economisiți bani în plus, puteți lua în considerare achiziționarea de articole folosite care sunt încă în stare bună, mai degrabă decât să optați pentru cele noi. Identificați magazinele de second-hand care oferă cele mai bune prețuri în localitatea dumneavoastră. Veți fi surprinși cât de mult puteți economisi, deoarece unele magazine oferă cu până la 50% mai puțin decât prețurile cu amănuntul. De exemplu, puteți opta să cumpărați o mașină veche de câțiva ani la un preț mai mic, deoarece valoarea acesteia nu s-a depreciat prea mult. dacă există un articol pe care îl puteți cumpăra la mâna a doua, alegeți-l pentru a economisi mai mulți bani.

Concluzie

Adoptarea unei vieți frugale necesită sacrificii și disciplină financiară. Aceasta vă schimbă semnificativ mentalitatea cu privire la bani, deoarece deveniți mai conștienți de finanțele dumneavoastră. Să trăiești cu mai puțin este grozav dacă lucrezi la obiective financiare specifice. Veți dobândi obiceiuri sănătoase care vă ajută să cheltuiți mai puțin și să economisiți mai mult, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra bugetului dumneavoastră.