Sfaturi pentru acasa: 5 detalii care iti asigura confortul termic vara

Autor: B.M.

Dupa o iarna grea si o primavara capricioasa, cu totii asteptam nerabdatori zilele insorite de vara.

 Insa, odata cu instalarea temperaturilor caniculare, incepem sa cautam refugii racoroase si confortabile. Si ce poate fi mai placut, dupa o zi extrem de calduroasa, decat sa te astepte acasa temperatura ideala, care te imbie la relaxare si odihna. 

Din fericire, nu e nevoie sa ajungi acasa in mijlocul noptii pentru a fi sigur ca atmosfera interioara este una suportabila. Fie ca stai la casa sau intr-un apartament, exista solutii eficiente care te ajuta sa treci mai usor peste cosmarul zilelor caniculare, asigurandu-ti confort termic indiferent de cate grade sunt in termometru.

Iata 5 sfaturi care ti-ar putea fi de mare ajutor.  

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Montarea unui aparat de aer conditionat

In ultimii ani, sistemele de aer conditionat s-au transformat din lux in necesitate. Alegerea unui aparat modern, potrivit nevoilor tale si ale spatiului in care locuiesti, te ajuta sa obtii temperatura dorita in doar cateva minute. Mai mult decat atat, modelele de ultima generatie sunt dotate cu functii inteligente, precum cele de purificare sau tratare a aerului, asigurandu-ti confort sporit. Pentru o functionare eficienta este important ca acesta sa fie montat corespunzator si igienizat la inceputul fiecarui sezon.    

Imbunatatirea termoizolatiei

Daca vrei sa ai parte de confort in orice sezon, izoleaza-ti casa la exterior. In timpul verii, materialele termoizolante te ajuta sa pastrezi o temperatura placuta in interior, impiedicand patrunderea caldurii de afara si pierderea aerului racoros, furnizat de sistemul de climatizare. Totodata, izolatia exterioara a casei iti ofera protectie impotriva zgomotelor neplacute, dar si a incendiilor. Cele mai utilizate materiale sunt polistirenul si vata minerala, insa pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie pentru casa ta, tine cont de cateva sfaturi pentru izolatia exterioara .  

Alegerea lenjeriilor de pat potrivite

In general, asternuturile ne pot influenta calitatea somnului. Cu atat mai mult in timpul verii, cand caldura nu ne lasa sa ne odihnim asa cum ne-am dori, este esential sa folosim lenjerii de pat realizate din materiale confortabile si de calitate. Bumbacul este cel mai potrivit intrucat lasa pielea sa respire, absoarbe transpiratia si ofera o senzatie placuta la atingere.

In plus, fiind un material rezistent, bumbacul nu se deterioreaza la spalare, ceea ce il face ideal pentru sezonul cald, cand avem nevoie sa schimbam mai des lenjeria. In schimb, evita materialele sintetice sau cele plusate, in care nu te vei simti deloc confortabil atunci cand afara este cald.  

Alegerea corecta a draperiilor 

Lumina naturala are un rol benefic in viata noastra, dar in zilele calduroase de vara, locuinta se poate supraincalzi daca nu o protejam de lumina puternica a soarelui, generand un disconfort termic.

De aceea, este de preferat ca in intervalul pranzului, atunci cand soarele este foarte puternic, ferestrele sa fie acoperite cu draperii opace, impiedicand, astfel, patrunderea caldurii in interior. Atentie, insa, la materialele din care sunt confectionate draperiile. Cele sintetice se pot incinge rapid, incalzind si mai mult incaperile.  

Folosirea surselor de iluminat inteligente

Stiai ca, becurile nepotrivite reprezinta o sursa suplimentara de caldura intr-o incapere? Fie ca sunt pentru lustre, veioze sau lampadare, becurile clasice se incing rapid, crescand temperatura interioara. In locul acestora poti alege variantele inteligente, care nu emana caldura oricat de mult sunt folosite si a caror intensitate poate fi reglata in functie de nevoile si preferintele tale. Un alt avantaj al surselor de iluminat inteligente se refera la eficienta energetica superioara, in comparatie cu cea atinsa de sursele traditionale. 

Confortul de acasa nu trebuie sa difere de la o zi la alta si nici de la un sezon la altul. Aplica aceste sfaturi si bucura-te de o atmosfera interioara primitoare si relaxanta, cu temperaturi placute, chiar si in cele mai toride zile ale verii. 

 

Taguri: