Sfaturi pentru cei care doresc să se „apuce de sală" !

Author: Oana Iosif

Societatea în care trăim ne face să fim din ce în ce mai sedentari și să mâncăm din ce în ce mai multă mâncare nesănătoasă. Combinația dintre aceste două aspecte nu este benefică pentru starea de sănătate așa că trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru a putea evita o astfel de situație. Mersul la sală este una dintre soluțiile care ne ajută să remediem ceea ce stricăm ca urmare a adoptării unui stil de viață nesănătos.

Din fericire din ce în ce mai multe persoane înțeleg cât de important este mersul la sală pentru menținerea unei stări de sănătate cât mai bună. Dificil la început, mersul la sală trebuie să devină o rutină pentru un număr cât mai mare de oameni pentru că doar în felul acesta putem face față provocărilor care apar ca urmare a unui stil de viață dezordonat.

Motive pentru a merge la sală

Persoanele care doresc să meargă la sală dar care nu au avut încă curajul necesar pentru a putea face acest pas nu trebuie să mai piardă timpul ci trebuie să meargă într-o sală de fortă/fitness cât mai repede pentru că este decizia corectă. Același lucru trebuie să îl facă și persoanele care până în momentul de față nu s-au gândit la realizarea unei astfel de activități. Câteva dintre motivele care ar trebui să facă un număr cât mai mare de persoane să opteze pentru realizarea frecventă a acestei activități sunt următoarele:

  • Contribuie la buna menținere a stării de sănătate. Prevenirea bolilor cardiovasculare, îmbunătățirea tranzitului intestinal, reglarea metabolismului dar și scăderea tensiunii arteriale sunt doar câteva dintre cele mai importante beneficii pe care mersul la sală le are asupra stării de sănătate.

  • Previne apariția depresiei. În timpul exercițiilor fizice desfășurate în cadrul unei săli de forță/fitness corpul uman secretă o doză mai mare de serotonină. Acesta este hormonul care este responsabil cu starea de bine. Pe lângă acest aspect mersul la sală oferă o stare de bine și pentru că pe lângă realizarea exercițiilor există și partea de socializare cu celelalte persoane care vin la sală. În felul acesta se pot lega prietenii care să reziste cu brio testului timpului.

  • Crește nivelul de productivitate. Starea de bine pe care o simt persoanele care merg frecvent la sală contribuie la îmbunătățirea nivelului de productivitate atât la muncă cât și în timpul realizării celorlalte activități.

  • Aspect fizic foarte bun. De acest avantaj se bucură persoanele care fac din mersul la sală o activitate realizată într-un mod profesionist. În acest sens, produsele comercializate de către https://www.gym-stack.ro/ sunt foarte utile.

  • Contribuie la crearea unei discipline. Acest lucru va ajuta în activitățile desfășurate în afara sălii.

  • Crește nivelul de competivitate ceea ce conduce la înregistrarea unor rezultate foarte bune.

  • Reducerea nivelului de stres. Activitațile realizate în cadrul unei săli de forță/fitness sunt extrem de eficiente în scăderea nivelului de stres. Această situație apare ca urmare a faptului că în timpul desfășurării activităților sportive apare relaxarea corporală și cea psihică. Starea de bine care apare ca urmare a mersului la sală contribuie din plin la scăderea nivelului de stres. Având în vedere că stresul afectează foarte mult starea de sănătate a oamenilor chiar ar trebui să luăm în considerare să mergem la o sală de forță.fitness pentru a putea echilibra organsimul și din acest punct de vedere.

Ponturi care trebuie aplicate pentru ca mersul la sală să devină o obișnuință

Foarte multe persoane merg măcar o dată într-o sală de forță/fitness însă nu aleg să continue realizarea unei astfel de activități. Ignorarea importanței pe care o are realizarea activității fizice asupra stării de sănătate este principalul motiv pentru care oamenii nu aleg să realizeze o astfel de activitate. Comoditatea, faptul că stilul de viață nesănătos este mult mai ușor de pus în practică sunt alte motive pentru care unii dintre noi nu merg frecvent într-o sală de forță/fitness. Pentru a putea face din mersul la sală o rutină trebuie implementate anumite trucuri. Cele care oferă cele mai bune rezultate sunt următoarele:

  • Setarea unor obiective care pot fi obținute doar prin mersul regulat la sală. Pentru a putea fi motivat să atingi obiectivele setate trebuie să existe și o recompensă. Aceasta nu trebuie să pună în pericol rezultatele obținute ca urmare a mersului frecvent la sală. După atingerea primelor obiective trebuie setate noi și noi obiective, toate acestea venind la pachet și cu recompense.

  • Frecventarea cercurilor de persoane care merg constant la sală. Făcându-ți prieteni care merg constant la sală vei ajunge să le urmezi exemplul pentru că de cele mai multe ori acționăm ca urmare a puterii exemplului. De asemenea, nu cred că vei dori să fii tachinat de prietenii tăi care arată foarte bine atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere psihic.

  • Analizarea progresului înregistrat ca urmare a mersului la sală este un foarte bun motivator. Desigur, procesul de analizare nu trebuie să înceapă după o săptămână pentru că este nevoie de mai mult timp pentru ca progresul să devină vizibil.

  • Mersul la sală nu trebuie privit ca pe o corvoadă ci ca pe o activitate desfășurată pentru obținerea relaxării de care ai nevoie pentru a te putea bucura de tot ceea ce oferă viața. Analizarea modului în care ți se îmbunătățește starea de spirit ca urmare a mersului la sală ar trebui să fie un alt aspect care să te motiveze să faci din mersul la sală o rutină benefică pentru starea de sănătate.