Sfaturi pentru cumpărători de Black Friday 2021. Ce probleme au avut în anii trecuți

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 12 nov 2021, 09:00

Black Friday 2021 are loc în România pe 12 noiembrie 

Sursa: canva.com

Privind în trecut, foarte multe persoane s-a lovit de probleme serioase după ce au făcut cumpărături de Black Friday. Ce ar trebui să știe cei care vor să facă shopping de Black Friday 2021?

De Black Friday, atenția la detalii reprezintă cel mai important lucru pentru cumpărători, asta dacă nu își doresc să fie păcăliți. Din dorința de a cumpăra cât mai multe produse la un preț promoțional, oamenii pierd din vedere o serie de aspecte importante și care le pot cauza o serie de neplăceri. Cu ce probleme s-au confruntat cumpărătorii în anii trecuți și ce ar trebui să știe orice persoană care își dorește să facă shopping de Black Friday 2021?

Black Friday 2021. Principalele probleme întâmpinate de cumpărători în anii trecuți

Cumpărăturile de Black Friday se fac pe grabă, astfel că se poate întâmpla ca unii comercianți să profite de ocazie pentru a-i păcăli pe cumpărători. Nu de puține ori s-a întâmplat ca produsele livrate să nu corespundă cu cele comandate sau prețul să fie același sau chiar la o valoare mai mare decât cel inițial și, practic, oferta să nu existe în realitate.

De-a lungul anilor, oamenii s-au lovit de o mulțime de probleme de Black Friday, astfel că specialiștii le recomandă să fie atenți la aceste aspecte atunci când fac cumpărături în Vinerea Neagră. Cele mai multe dintre probleme au legătură cu reducerile aplicate la diferite produse. Deși unii comercianți anunță reduceri de 50%, în momentul în care cumpărătorii vor să achiziționeze anumite obiecte constată că reducerile nu se aplică pentru toate produsele, lucru care, evident, devine deranjant.

Mai mult, unele magazine nu dezvăluie prețul aplicat în ultimele 30 de zile, ci doar prețul promoțional, fără să demonstreze că reducerea chiar a avut loc. Astfel apar situațiile în care un produs, deși este prezentat ca fiind comercializat la ofertă, în realitate este vândut la un preț mult mai mare.

Unii clienți au reclamat că în perioada de Black Friday nu au putut cumpăra produsele în rate, folosind cardul de cumpărături.

De când a apărut Black Friday în România și până în prezent au existat cumpărători care chiar i-au acuzat pe comercianți că inventează anumite promoții care, în realitate, nu există, dar și că promovează unele oferte, chiar dacă stocurile sunt epuizate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Black Friday 2021. Cum poți evita să cumperi în exces în Vinerea Neagră

Ce sfaturi au specialiștii pentru cupărători de Black Friday 2021?

În fiecare an, specialiștii îi sfătuiesc pe cumpărători să fie foarte atenți atunci când fac achiziții de Black Friday, să compare prețurile pe mai multe site-uri și să verifice prețul produsului în ultimele 30 de zile.

Cei care vor să cumpere de Black Friday 2021 diferite produse sunt sfătuiți să aleagă doar site-urile de încredere pentru a nu ajunge să fie păcăliți.

Cei care știu că nu se pot abține și ajung să cheltuie sume impresionante de bani de Black Friday sunt îndemnați să își întocmească o listă cu lucrurile care le sunt necesare și doar pe acestea să le caute. 

Pentru a nu rata ofertele, cumpărătorii ar trebui să afle ora la care încep reducerile pe diferite site-uri. De cele mai multe ori, stocurile se epuizează rapid, astfel că este nevoie de rapiditate pentru a prinde cele mai bune prețuri. 

Citeste si: Când e Black Friday în România? Iată când pică Vinerea neagră în 2021, ziua cu cele mai multe reduceri din an

 

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.