Sfaturi pentru gestionarea imprumuturilor de nevoi personale

Author: Oana Picerea

Atunci cand este gestionat in mod responsabil, un credit rapid poate fi una dintre cele mai bune modalitati de a scapa de probemele financiare si de a avea un buget satisfacator in fiecare luna. Un imprumut rapid de la banksecrets.dk reprezinta o modalitate usoara de a acoperi un avans, de a face fata unei situatii de urgenta sau de a pleca cu familia in vacanta mult visata. Cu toate acestea, un imprumut rapid poate fi dificil de gestionat - mai ales daca esti nou in ceea ce priveste imprumuturile si bugetarea in general - si ultimul lucru pe care il doresti este sa ramai in urma cu ratele si sa nu-ti permiti sa achiti datoriile. Daca te confrunti cu dificultati in gestionarea creditului rapid, aceste sfaturi te vor ajuta sa recastigi controlul si sa ameliorezi orice stres financiar pe care il ai.

Stabileste un buget

Crearea unui buget este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru situatia ta financiara, indiferent de venituri sau datorii. Incercarea de a gestiona imprumutul personal fara un buget, te pune intr-o pozitie de vulnerabilitate si confuzie - nu stii intotdeauna incotro se indreapta banii tai sau ce suma din venitul lunar poate fi economisita. Daca iti este teama sa verifici contul bancar, daca ai mai putini bani decat crezi ca ar trebui sa ai sau nu esti sigur de zonele in care cheltui excesiv, atunci crearea unui buget ar putea fi raspunsul.

Primul pas in bugetare este impartirea cheltuielilor tale in categorii. Daca nu ai nicio idee despre cum sa faci un buget, exista o multime de resurse gratuite online pentru a te ajuta sa parcurgi procesul. Exista, de asemenea, o multime de aplicatii usor de utilizat, care te ajuta sa urmaresti cheltuielile.

Plateste la timp

Efectuarea platilor lunare la timp este cea mai buna modalitate de a evita taxele si penalizarea, precum si includerea pe lista de rau platnici. Acestea sunt consecinte inutile si prea frecvente, care vor actiona impotriva situatiei tale financiare, asa ca fii atent la ele si fa tot posibilul pentru a ramane la curent cu platile.

Dupa ce creezi un buget, vei realiza ca este mult mai usor sa efectuezi plati la timp. Daca uiti sa efectuezi platile lunare, verifica daca furnizorul de credite ofera un sistem de plati automatizat.

Daca tocmai ai aplicat pentru un imprumut rapid sau esti pe cale sa faci acest lucru, o modalitate excelenta de a te asigura ca vei gestiona bine creditul este sa efectuezi o plata lunara anticipata imediat ce primesti suma de bani in cont. Fiind cu o plata inaintea planului de rate, vei avea un fel de garantie pentru o plata ratata.

Plateste mai mult decat suma minima obligatorie

Urmand aceeasi strategie de a efectua o plata initiala timpurie, te ajuta daca platesti mai mult decat suma minima lunara atunci cand poti. Platind in plus in fiecare luna, te va ajuta sa reduci termenul de imprumut, dar, asigura-te ca citesti politica furnizorului de credit. In timp ce unele companii iti vor permite sa platesti imprumutul mai repede, altele pot percepe taxe pentru acest lucru, negand beneficiile rambursarilor anticipate.

Efectuarea de plati suplimentare pentru un imprumut, va reduce durata totala a planului de rambursare. Acest lucru te va ajuta sa scapi rapid de datorii si iti va permite sa-ti recastigi independenta financiara chiar mai repede si, platind imprumutul in avans, vei reduce suma dobanzii pe care o datorezi, economisind bani pe termen lung.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.