SFATURI practice de cum sa iti feresti casa de hoti!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 mar 2017, 16:56

Spargerile au devenit din ce in ce mai dese, iar oameni de rand cat si vedete sunt vizati pentru a li se fura bunurile din case.

Oamenii legii ne invata cum sa ne protejam casa si ne prezinta tipurile de spargatori care dau tarcoale zilnic locuintelor. Iata cum sunt descrisi acestia.

Hotul muncitor isi atribuie false identitati si calitati- instalator, electrician, lucrator la deratizare, utilitati. Este imbracat de obicei cu echipamente gen salopeta, care sa sugereze apartenenta la diferite institutii. Are asupra sa mai multe tipuri de legitimatii false cu diverse nume, in functie de calitatea pe care si-o atribuie.

Hotul oportunist este acela care profita de usi/geamuri lasate deschise de catre proprietari. Va fi imbracat sport: trening, adidasi care imita marci cunoscute, sapca, ochelari de soare.

Hotul semimascat este tipul comun de spargator prin efractie. Este imbracat cu haine inchise la culoare, blugi, geaca, poarta un fes pe cap, cat mai mult tras pe ochi, care, eventual se poate transforma si in cagula. Are asupra sa un rucsac cu cateva scule, gen pontoarca, ruptor, lera, manusi.

Hotul intelectual este imbracat decent sau elegant, poarta cravata, ochelari si are asupra sa o geanta diplomat in care, in loc de documente, are instrumente de spargere.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Atentie pe cine bagati in casa!

Nu permiteti accesul in locuinta celor care vin sa va prezinte diverse

"promotii", in scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

Daca suna la usa persoane ce pretind ca reprezinta institutii care ofera servicii publice (deratizare, instalatii electrice, termice sau de gaz etc.), nu lasati sa intre in casa decat dupa verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu si daca sunt insotite de administratorul imobilului!

 

Taguri: