Sfaturi utile pentru alegerea tricicletei potrivite pentru cel mic

Author: R.V.
Actualizat: 06 sep 2020, 10:35

Vremea frumoasa de afara este ideala pentru a petrece timp in aer liber alaturi de copii.

Oficial, s-a deschis sezonul plimbarilor in parc si al iesirilor in curtea casei sau pe strada din apropierea locuintei. Insa, daca o zi cu soare este perfecta pentru adultii care vor relaxare, nu e de ajuns si pentru micutii in cautare de distractie si voie buna.

Asadar, parintii trebuie sa fie pregatiti cu arsenalul de jucarii nelipsite din viata oricarui copil. Tricicleta este un produs potrivit pentru toti cei mici care nu mai au nevoie de carucior pentru ca pastreaza proprietatile de confort si siguranta ale acestuia. Aceasta este la moda si poate fi utilizata de la varste fragede, dar exista cateva aspecte de luat in calcul, pentru selectarea celui mai bun echipament.

Alegerea tricicletei in functie de varsta copilului

Criteriul principal pe care trebuie sa il iei in considerare atunci cand vrei sa alegi o tricicleta perfecta pentru copilul tau este varsta acestuia. Un astfel de obiect este adecvat inca de la inceputul aventurii primilor pasi.

De la 12 sau 15 luni, micutul poate avea propria lui tricicleta, ca alternativa la caruciorul pentru bebelusi. Un astfel de obiect va aduce avantaje parintilor deoarece il vor transporta mai usor, dar si prichindelului care va explora mai repede lumea din jurul sau.

Siguranta celui mic primeaza, asa ca este indicat sa respecti grupa de varsta recomandata de producator atunci cand vrei sa cumperi o tricicleta pentru copii. Ai putea cadea intr-o capcana considerand ca micutul s-ar descurca si cu un model dedicat celor mai mari.

Prin urmare, pana la 2 ani, acesta are nevoie de o tricicleta complet accesorizata pentru ca nu poate sa isi coordoneze miscarile de pedalare imediat dupa ce invata sa mearga. In cazul copilasilor de 2-3 ani, sunt indicate modelele fara pedale care se misca prin impingerea solului cu picioarele sau cele dirijate de parinti. Dupa aceasta varsta, copiii pot utiliza produse mai sofisticate, pe care sa le manevreze singuri.

Rolul si calitatea componentelor unei triciclete

Accesoriile din care este compusa o tricicleta sunt deosebit de importante pentru confort si siguranta. Pentru copiii cu varste mici care nu se deplaseaza singuri, manerul este esential pentru controlarea directiei. Acesta trebuie sa fie robust, versatil, reglabil, detasabil si usor de manevrat.

Rotile tricicletei pot fi din plastic sau cauciuc, la unele modele existand si combinatii. De retinut faptul ca prima categorie nu asigura durabilitate intregului echipament. Rotile din plastic se tocesc mai repede, sunt zgomotoase si ofera aderenta scazuta, in timp ce produsele cu roti din cauciuc au o buna absorbtie a socurilor si sunt silentioase. O frana de picior pentru rotile din spate si rotire la 360 de grade pentru roata frontala ofera manevrabilitate sporita.

Ghidonul trebuie sa fie simplu de utilizat, poate chiar pivotant ca sa nu ingreuneze inaintarea. Este recomandat un cadru din otel ori aliaj de carbon sau plastic dur si rezistent. De asemenea, centurile de siguranta sunt potrivite pentru prichindei, cu sistem de prindere in 3 sau 5 puncte. Pentru micuti, sunt indicate si bara de siguranta ce inconjoara bazinul copilului, suportul pentru picioare atunci cand nu ajung la pedale, copertina de soare si cosul pentru depozitarea jucariilor.

Scaunul tricicletei este de obicei fix, dar si modelele cu scaun reglabil, in functie de inaltime, inclinarea spatarului ori husa textila pentru a se spala usor sunt utile. Pentru a permite stationarea confortabila mai mult timp, scaunul trebuie sa fie suficient de lat.   

Fiabilitatea unei triciclete

Fiabilitatea unui astfel de echipament pentru copii se refera la durabilitatea oferita de materialele utilizate in constructia tricicletei. Accesoriile trebuie integrate eficient pentru a nu exista riscul desprinderii si inhalarea partilor de dimensiuni reduse. Un astfel de produs trebuie sa nu prezinte muchii sau colturi ascutite si sa garanteze folosirea fara riscuri.

Este important ca modelul ales sa fie robust, pentru a contribui la echilibrul copilului, evitand caderile si accidentarea. Un sistem de siguranta pentru roata frontala va impiedica rotirea necontrolata si rasturnarea tricicletei. Totodata, centurile specifice sunt esentiale pentru cei mici.

Siguranta copilului pe tricicleta

Tricicleta pe care o alegi pentru copilul tau trebuie sa fie distractiva, frumoasa, adaptata varstei sale si sigura. Asadar, inainte de a opta pentru un anumit model, verifica cu atentie caracteristicile de siguranta pe care trebuie sa le aiba, tinand cont de varsta celui mic.

Ca parinte, trebuie sa stai fara griji, fiind sigur de faptul ca cel mic va fi in siguranta, indiferent daca se plimba singur cu tricicleta sau este asezat intr-un model manevrat de tine. Centurile sau bara de siguranta sunt indicate pentru ca prichindelul sa nu incerce sa coboare de pe tricicleta atunci cand este mai mic. In situatia copiilor mai mari, casca de protectie, genunchierele sau cotierele sunt necesare.

Tricicleta este un mijloc de distractie excelent pentru copii. Aceasta ii ajuta pe cei mici sa faca miscare, contribuie la dezvoltarea abilitatilor motorii si de coordonare, la mentinerea echilibrului si asigura independenta lor. Practic, tricicleta imbina placutul cu utilul si este un produs ideal prin care se poate invata mersul pe bicicleta.

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.