De Sfinții Constantin și Elena, creștinii ortodocși care se confruntă cu probleme grave, care se află în suferință și au nevoie de ajutor pot rosti cea mai puternică rugăciune. Toate rugăciunile închinate sfinților Constantin și Elena pot face adevărate minuni, mai ales dacă sunt rostite din suflet.
Rugăciune puternică și grabnic ajutătoare către Sfinţii Constantin şi Elena. Când se rostește?
Sărbătoarea Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena este una dintre cele mai importante din calendarul creștin ortodox al lunii mai 2022.
Se crede că rugăciunea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena este una grabnic ajutătoare, în special pentru toți cei care nu își pot găsi liniștea.
„Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noștri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiți în nevoi şi ne ajutați. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetați a ne ajuta nouă, neputincioșilor, ci mijlociți la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toți să ne întărească în credința, până la sfârșitul vieții, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, potrivit doxologia.ro.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Pe ce dată sunt prăznuiți Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena în calendarul creștin ortodox?
Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt sărbătoriți de credincioși pe data de 21 mai. În această zi, în calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie.
Ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Ei bine, sărbătoarea cu cruce roșie îi atenționează pe credincioși că nu au voie să muncească în această zi, astfel că sunt interzise toate treburile casnice. De Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena nu se spală, nu se coase, nu se calcă, nu se bat cuie și nu se fac nici alte treburi în gospodărie. Tot în această zi, credincioșilor le este interzis să se certe, să își spună vorbe urâte sau să gândească rău despre aproapele lor.Fiind o sărbătoare atât de importantă, biserica îi învață pe credincioși să fie mai buni, mai milostivi, să dea de pomană și să se roage pentru iertarea păcatelor, acesta fiind motivul pentru care pe 21 mai se rostește rugăciunea către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.
În acest an, sărbătoarea Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena pică într-o zi de sâmbătă și reprezintă prilej de mare sărbătoare pentru toți credincioșii, dar în special pentru cei care poartă numele marilor sfinți, având în vedere că ei își vor sărbători ziua onomastică.