Rugăciune către Sfinţii Constantin şi Elena. Se spune pe 21 mai și este grabnic ajutătoare pentru cei care au probleme mari

Author: Amalia Georgescu

Sfinții Împărați Constantin și Elena, prăznuiți pe 21 mai 

Sursa: PixaBay

Rugăciunea către Sfinţii Constantin şi Elena este una puternică și se spune că poate face minuni pentru cei aflați în nevoie, greu încercați de destin. Când și cum se rostește?

De Sfinții Constantin și Elena, creștinii ortodocși care se confruntă cu probleme grave, care se află în suferință și au nevoie de ajutor pot rosti cea mai puternică rugăciune. Toate rugăciunile închinate sfinților Constantin și Elena pot face adevărate minuni, mai ales dacă sunt rostite din suflet.

Rugăciune puternică și grabnic ajutătoare către Sfinţii Constantin şi Elena. Când se rostește? 

Sărbătoarea Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena este una dintre cele mai importante din calendarul creștin ortodox al lunii mai 2022.

Sfinții Constantin și Elena sunt prăznuiți de Biserica Ortodoxă Română în fiecare an, pe data de 21 mai. Astfel, în această zi sfântă, marcată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox, toate rugăciunile sunt închinate celor doi mari sfinți.

Se crede că rugăciunea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena este una grabnic ajutătoare, în special pentru toți cei care nu își pot găsi liniștea.

Mai exact, persoanele care întâmpină probleme mari, care au necazuri și simt nevoia să își elibereze sufletul de această povară pot rosti rugăciunea către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena pe data de 21 mai. Această rugăciune simplă se spune în liniște, fie în fața icoanei celor doi mari sfinți, fie în locul din casă unde se află o icoană. Spusă din suflet și cu multă credință, această rugăciune îi poate ajuta pe credincioșii care au probleme mari să își găsească liniștea și să aleagă drumul cel bun.

„Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noștri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiți în nevoi şi ne ajutați. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetați a ne ajuta nouă, neputincioșilor, ci mijlociți la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toți să ne întărească în credința, până la sfârșitul vieții, spre mântuirea sufletelor noastre.

Amin!”, aceasta este cea mai puternică rugăciune către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, potrivit doxologia.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Sfinții Constantin și Elena 2022. Pe ce dată sunt sărbătoriți Sfinții Împărați Constantin și Elena. Cea mai importantă sărbătoare a lunii mai

Pe ce dată sunt prăznuiți Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena în calendarul creștin ortodox? 

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt sărbătoriți de credincioși pe data de 21 mai. În această zi, în calendarul creștin ortodox este sărbătoare cu cruce roșie. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Ei bine, sărbătoarea cu cruce roșie îi atenționează pe credincioși că nu au voie să muncească în această zi, astfel că sunt interzise toate treburile casnice.

De Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena nu se spală, nu se coase, nu se calcă, nu se bat cuie și nu se fac nici alte treburi în gospodărie. Tot în această zi, credincioșilor le este interzis să se certe, să își spună vorbe urâte sau să gândească rău despre aproapele lor.

Fiind o sărbătoare atât de importantă, biserica îi învață pe credincioși să fie mai buni, mai milostivi, să dea de pomană și să se roage pentru iertarea păcatelor, acesta fiind motivul pentru care pe 21 mai se rostește rugăciunea către Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

În acest an, sărbătoarea Sfinților Împăraţi Constantin şi Elena pică într-o zi de sâmbătă și reprezintă prilej de mare sărbătoare pentru toți credincioșii, dar în special pentru cei care poartă numele marilor sfinți, având în vedere că ei își vor sărbători ziua onomastică. 

Citeste si: Mesaje si SMS-uri de Sfinții Constantin și Elena. Cele mai frumoase urări pentru cei care își serbează onomastica pe 21 mai 2022