Sfinții la care trebuie să ne rugăm când avem probleme de sănătate! Cele mai bune rugăciuni pentru vindecare

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 sep 2024, 10:35

Căror sfinți trebuie să ne rugăm când avem probleme de sănătate

Sursa: freepik

Credincioșii se roagă adesea la Dumnezeu pentru sănătate, iar în momentele în care bolile le apar în cale, aceștia se întreagă cărui sfânt trebuie să se roage.

Rugăciunile reprezintă un mod de comunicare între credincioși și Dumnezeu, iar prin intermediul acestora îi mulțumesc Domnului pentru ceea ce au în viața lor și îi cer adesea sănătate. Deși ne rugăm pentru sănătatea noastră, bolile pot să apară atunci când ne așteptăm mai puțin, moment în care nu trebuie să renunțăm la credința noastră, ci să ne rugăm mai puternic. Iată lista sfinților la care trebuie să ne rugăm când avem probleme de sănătate.

Căror sfinți trebuie să ne rugăm când avem probleme de sănătate

Drumul vieții poate fi anevoios pentru credincioși, astfel aceștia se pot confrunta cu probleme financiare, pierderi ale persoanelor dragi sau probleme de sănătate, momente dificile în care nu trebuie să ne pierdem credința. Este indicat să ne rugăm pentru sănătate nu doar în momentul în care suntem bolnavi, dar și înainte.

Citește și: Rugăciuni scurte și ușoare pentru copii mici. Cum se pot ruga cei mici

Credincioșii se pot ruga pentru orice problemă de sănătate Sfântului Mare Mucenic și tămăduitor Pantelimon, celebrat la data de 27 iulie, Sfinților Doctori fără de arginți și mari făcători de minuni Cosma și Damian, celebrați la data de 1 noiembrie sau icoanei Maicii Domnului „Tămăduitoarea", pomenită pe 18 septembrie. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

De altfel, pentru sănătate ne putem ruga și la Sfântul Arhanghel Rafail, ce face parte din cetele îngerești și este prăznuit anual la data de 8 noiembrie, potrivit crestinortodox.ro

Lista sfinților la care trebuie să ne rugăm în funcție de problema de sănătate

Deși rugăciunile creștinilor se îndreaptă către sfinții menționați mai sus în momentele în care avem probleme de sănătate, există o listă a sfinților la care trebuie să ne rugăm în funcție de problemele de sănătate cu care ne confruntăm. Atunci când ne confruntăm cu dureri de cap sau migrene este indicat să ne rugăm Sfântul Ioan Botezătorul, iar atunci când avem probleme cu dantura noastră trebuie să ne îndreptăm rugăciunile către Sfântul Mucenic Antipa, episcopul Pergamului.

Persoanele ce se luptă cu probleme de inimă sau plămâni se pot ruga Sfântului Dimitrie al Rostovului, în timp ce femeile ce au parte de prea puțin lapte pentru pruncii lor își îndreaptă rugăciunile către Sfântul Ipatie, tămăduitorul de la Pecerska. Pentru febră și frisoane trebuie să ne rugăm Sfântului Apostol Petru.

Credincioșii ce se luptă cu insomnia se pot ruga Sfinților 7 tineri din Efes, iar atunci când ne luptăm cu prea multe ore de somn trebuie să ne rugăm Sfântului Marcel, întemeietorul „Mănăstirii fraţilor Achimiţi".

Atunci când suntem răciți putem să ne rugăm Sfinților 40 de Mucenici din Sevasta, iar atunci când avem o tuse puternică ne îndreptăm rugăciunile către Sfântul Roman de Târnovo.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.