Shakira riscă să ajungă în spatele gratiilor! Ce a făcut cântăreața?

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 28 iul 2022, 23:00

Shakira se află în pericor de a face închisoare. Poliția a luat-o în vizor pentru evaziune fiscală.

Shakira riscă să facă închisoare pentru că nu a achitat plățile obligatorii la stat pentru perioada 2012-2014. Un judecător a decis s-o trimită în judecată pentru evitarea neplății. Artista a adunat o sumă de aproximativ 15 milioane de euro, pe care nu a plătit-o.

Citeste si: Ce avere a ajuns să aibă cântărețul Maluma

În intervalul 2012-2014, Shakira a stat mai mult în Peninsula Iberică decât în Panama, unde este, de fapt, stabilită.

Ancheta justiției a luat amploare în 2019, moment în care Shakira a și declarat că nu este vinovată, justificand ca n-a locuit efectiv la Barcelona cel putin 184 de zile pe an, asa cum prevede legea. 

Care este adevărul?

Reprezentanții Shakirei au declarat că artista este la zi cu toate plățile și că a achitat tot ce datora imediat ce a fost avertizată de Fiscul Spaniol.

Dacă se vor găsi probe care să nu dovedească nevinovăția Shakirei, artista riscă o amendă, dar nu ete în totalitate ferită de riscul de a face închisoare pentru evaziune fiscală.

Deşi locuieşte în această ţară cu partenerul său de viaţă, jucătorul de fotbal Gerard Piqué, Shakira a explicat că, în toată această perioadă, a avut foarte multe călătorii în străinătate şi că banii săi au provenit din concerte pe care le-a susţinut în afara Spaniei.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Urmeaza concedieri masive la bugetari. Florin Citu: "Cel mai usor să elimini evaziunea fiscala e sa informatizezi"

Legea din Spania subliniază, totuși, că dacă locuiești mai mult de șase luni în țară, trebuie să declari ce venituri ai și să plătești taxe și impozite pentru statul spaniol așa cum fac toți cetățenii.

Conform legii spaniole, Shakira este în pericol să execute doi ani de închisoare. Avocatul artistei spune că, în cazul acesta, este vorba de o "diferenţă de criterii şi nu de o fraudă fiscală".

Cazul faimoasei cântărețe este în curs de desfășurare de câțiva ani, iar Shakira n-a scăpat complet de amenințarea cu închisoarea, în cazul în care va fi găsită vinovată.