Ingrediente
2 linguri ulei floarea soarelui
1 ceapa taiata marunt
1 ardei gras rosu taiat cubulete
1 lingura pasta de tomate
1 cutie rosii taiate la conserva
1 ardei iute rosu taiat marunt
1/2 lingurita paprika dulce
1/2 lingura zahar
1/2 lingurita sare (dupa gust)
2 catei de usturoi taiati marunt
5 oua
Mod
de preparare
Intr-o tigaie (cratita) puneti cele doua linguri de ulei, dupa care adaugati ceapa si putina sare (ca sa se inmoaie mai repede). Dupa 2-3 min, cand ceapa a devenit translucida, puneti ardeiul gras, ardeiul iute si usturoiul.
In acest moment, adaugati si paprika dulce.
Dupa ce ardeiul gras s-a inmuiat, se toarna cutia de rosii taiate, lingura de pasta de tomate si zaharul.
Se mai lasa totul la fiert, aproximativ 3-4 min.
Cand sosul este gata, spargeti ouale direct in tigaie, asezandu-le cu grija unul langa celalat.
Puneti un capac si lasati totul pe foc 2-3 minute, pana cand se fac ouale.
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta