Ingrediente
1 pachet lipii
500 g carne de pui (piept dau pulpa)
2-3 catei usturoi
Coaja si zeama de la o lamaie
1 lingurita chimion
1 lingurita menta uscata macinata
½ lingurita piper
Sare dupa gust
Ulei de masline
Boia dulce sau iute (dupa gust)
1 varza mica
2-3 castraveti murati
2-3 rosii
1 ceapa rosie
1 legatura patrunjel
Maioneza speciala (light):
1 ou
100 ml ulei
1 lingurita mustar
Zeama de la o lamaie
1
1 lingurita mustar
Mod de preparare
Marinati carnea (taiata in fasii groase de un cm) intr-un bait facut din 2 catei de usturoi zdrobiti marunt, chimionul, menta, piper, sare, 2 lingurite ulei de masline, zeama si coaja de la o lamaie, boia.
Pregatiti legumele astfel: tocati marunt varza, taiati rosiile feliute, taiati fasii de castravete murat, taiati ceapa rondele, tocati patrunjelul marunt.
Preparati maioneza speciala astfel: intr-o cana de blender punei un ou proaspat, crud, o lingurita de mustar, 100 ml ulei, sare piper, zeama de la o lamaie si blendati timp de 30 secunde, apoi adaugati iaurt, un catel de usturoi (optional) si amestecati cu o paleta sa se omogenizeze.
Intr-o tigaie foarte incinsa prajiti fasiile de pui pana se rumenesc, apoi incalziti in cuptor lipiile sau deasupra unui ochi de aragaz.
Serviti puiul in lipie impreuna cu o lingura de maioneza speciala light si legumele de mai sus din plin.