Shinzo Abe a murit. Fostul premier japonez a fost împușcat în timpul unui discurs. Întreg momentul a fost filmat

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 08 apr 2023, 03:20

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat în piept

Sursa: captura twiter, facebook

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat în piept, în timp ce susținea un discurs de campanie electorală. O filmare suprinde momentul împușcăturii.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat în piept, iar la câteva ore distanță, medicii au declarat decesul.  Acesta se afla la un eveniment de campanie electorală în orașul Nara.

UPDATE ORA 11:58: Shinzo Abe a murit. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața fostului premier japonez. Vestea morții a fost confirmată de mai multe publicații din Japonia, dar și de Sky News, potrivit stirileprotv.ro.

UPDATE ORA 09:39: Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a anunțat că Shinzo Abe este în stare critică

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a precizat că Shinzo Abe este în stare critică după ce a fost împușcat. Oficialii japonezi au precizat că fostul premier a fost împușcat atât în piept, cât și în zona gâtului.

UPDATE ORA 09:00: Au apărut informații potrivit cărora cel care l-a atacat pe fostul premier japonez Shinzo Abe și-ar fi confecționat singur arma, potrivit digi24.ro.

Shinzo Abe, fostul premier japonez, a fost împușcat în piept

La scurt timp după ce fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat în piept, autoritățile au intervenit de urgență pentru a-l transporta la spital, starea acestuia fiind una gravă. 

Din primele informații se pare că s-ar fi auzit două împușcături, iar imediat după fostul premier japonez Shinzo Abe s-a prăbușit la pământ.

Acesta ar fi intrat în stop cardiorespirator în momentul în care era transportat la spital.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Primul astronaut japonez va fi trimis pe Lună de către Statele Unite ale Americii și de Japonia

Se pare că atacatorul a folosit o carabilă pentru a-l împușca pe Shinzo Abe. Imediat după incident, acesta a fost prins și arestat de poliție, iar din primele informații se pare că nu ar fi încercat să fugă, potrivit biziday.ro.

Un martor care asista la evenimentul de campanie a filmat momentul în care fostul premier japonez Shinzo Abe a fost împușcat.

 

 

În vârstă de 67 de ani, Shinzo Abe este cel mai longeviv prim-ministru nipon. După ce a deținut funcția în 2006, timp de un an, acesta a preluat mandatul din 2012 și până în 2020.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică. Ce țintă a avut Kim Jong Un