Și-a petrecut copilăria în tranșeele din Liban, înconjurat de mitraliere, tancuri și pistoale. Christian Sabbagh, dezvăluiri despre cea mai neagră perioadă din viața lui :”Am văzut cu ochii mei atentate teroriste”

Autor: Madalina Maftei

Christian Sabbagh, dezvăluiri despre cea mai neagră perioadă din viața lui

Sursa: Captură KANAL D

Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D, jurnalist de investigație și corespondent de război, cu o experiență de 30 de ani în domeniu, este invitatul din această săptămână din cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Christian Sabbagh este o personalitate cunoscută publicului larg, cu o experiență de trei decenii în presă, de numele prezentatorului Kanal D se leagă campanii celebre precum cea a aducerii acasă a celor 33 de muncitori români deveniți sclavi în Liban sau operațiunea riscantă a eliberării româncei obligate să se prostitueze în Germania. Jurnalist de investigație și corespondent de război, Christian Sabbagh și-a trăit copilăria atât în România comunistă, cât și în Libanul măcinat de război.

Invitat la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, prezentatorul Știrilor Kanal D și-a deschis sufletul și a vorbit despre copilăria petrecută în tranșeele din Liban.

”De-a ce te jucai în tranșeele războiului din Liban?”

Christian Sabbagh are o poveste de viață impresionantă, pe care a pus-o în slujba oamenilor, prin intermediul profesiei sale. Invitat în cadrul maratonului celor ”40 de întrebări”, jurnalistul și-a deschis sufletul și a vorbit despre una dintre cele mai negre perioade din viața lui, copilăria petrecută în tranșeele din Liban. 

Poate pentru unii este prea mult, însă pentru Christian Sabbagh nu este nimic ieșit din comun să trăiască pe câmpul de luptă, încă de mic, jurnalistul și-a petrecut cea mai mare parte din copilărie luând piept direct cu războiul din Liban. Dacă alți copii se jucau prinselea sau de-a v-ați ascunselea, ei bine, copiii din Liban se jucau doar de-a războiul.

„Păi, cu prietenii, cu vecinii ne jucam de-a războiul, firește. Stăteam în fața blocului, bine, nu aveam puști de lemn, dar aveam unele de plastic. Eram ba palestinieni, ba israelieni, ba americani, ba francezi, și francezi veniseră în acea perioadă, era o întreagă nebunie. Ne jucam de-a războiul. Ce puteai să faci ca copil în Liban? Cu ce să te joci? Librăriile erau pline de mitraliere și pistoale, și tancuri, și soldăței, se vindeau foarte bine”, a

spus Christian Sabbagh despre copilăria petrecută pe frontul din Liban.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Christian Sabbagh soție. Cine este și cum arată soția cunoscutului jurnalist și prezentator de televiziune

Care este cea mai dură amintire al lui Christian Sabbagh din Liban 

Jurnalistul își aduce aminte cu groază de un moment sinistru, se afla la balconul apartamentului în care locuia, atunci când a văzut cu ochii lui un atentat terorist.

”Au fost multe, am văzut cu ochii mei atentate teroriste, chiar când au atacat sediul marinei americane eram la balcon, când un sinucigaș a intra în sediu...soldat

la acea vreme cu 100 și ceva de morți, a fost ceva sinistru. Eram la balcon, am văzut explozia, fumul ăla imens și s-a zguduit tot blocul”, a mai spus Sabbagh.

Citește și: Cine este, de fapt, Christian Sabbagh. Când și-a început cariera în jurnalism, ce vârstă și ce studii are prezentatorul Kanal D

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.