Si-a scos cainele la plimbare pe o pajiste dar, dupa cateva minute, animalul s-a intors la el scheunand de durere. E SOCANT ce i-au scos veterinarul din nas, dupa ce l-a anesteziat

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 04 sep 2017, 13:42

Pentru stapanii de animale, nu e nimic mai placut ca joaca in iarba cu patrupedul favorit, insa putini stiu ce pericol il poate reprezenta chiar iarba.

Cainilor le place la nebunie sa adulmece si sa exploreze zone noi, liberi, fara lesa iar majoritatea stapanilor ii lasa liberi atunci cand gasesc un astfel de spatiu, cu vegetatie densa si curata.

 

Din pacate, putini proprietari de animale stiu ca exista anumite tipuri de iarba care sunt foarte periculoase pentru animale. De exemplu, setaria (foto jos),  o specie a caror seminte sunt protejate de peri lungi, ascutiti si abrazivi care se agata cu usurinta de haine, blana sau mucoasele animalelor.

 

Ochii, nasul si chiar stomacul cainilor pot fi afectati de aceasta iarba.

 

De exemplu, fotografia de mai jos a fost facuta de proprietarul unui caine care s-a ales cu o astfel de iarba in nas si a trebuit sa fie anesteziat de un veterinar inainte de a-i fi extirpata formatiunea:

 

 

Taguri: