Si tu ai astfel de puncte pe fata? Nu le mai ignora! Uite ce ar putea sa insemne

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 28 sep 2020, 04:50

Daca aveti astfel de puncte pe fata in dreptul pleoapelor este indicat sa mergeti la un control medical.

Cercetatorii au descoperit ca aceste formatiuni ignorate de foarta multa lume ar putea indica prezenta unor probleme de inima, fapt confirmat de un studiu realizat in Danemarca, intre anii 1976-2009, pe 12.745 de persoane.

Participantii, cu varsta intre 20 si 93 de ani, nu aveau nicio problema cardiaca la inceputul experimentului, iar starea lor de sanatate a fost monitorizata pe parcursul a peste 30 de ani.

Medicii au observat ca cei care au devenit in timp predispusi la atacuri de cord sau care aveau o speranta de viata mai mica de 10 ani pezentau astfel de formatiuni

in jurul pleoapelor.

Denumite in termeni medicali xantelasma, aceste pete galbene sunt de fapt niste pungi de colesterol moi la atingere, care nu dor la apasare. Din cauza faptului ca par inofensive foarte multa lume le ignora sau le inlatura printr-o procedura medicala, fara sa se gandeasca ca ele pot reprezenta de fapt un semnal de alarma.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: