Si tu iti faci unghiile cu gel? Uite la ce pericol major te expui! Nu te-ai fi gandit la asa ceva

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 15 nov 2020, 23:40

Oja inca este foarte folosita pentru decorarea unghiilor deoarece se aplica si se usuca rapid.

Are insa dezavantajul de a nu fi foarte durabila. Acesta este si motivul pentru care, in ultima perioada, unghiile facute cu gel au devenit din ce in ce mai populare; o astfel de manichiura rezista de la doua saptamani pana la o luna.

Medicii avertizeaza insa asupra pericolului la care se expun femeile ce apeleaza la aceasta metoda. Se pare ca razele UV prezente in aparatele de uscare al gelului respectiv pot duce, in timp, la aparitia cancerului de piele.



"Lumina UV provoaca imbatranirea prematura a pielii si predispune organismul la aparitia cancerului. Depinde de cat de mult te expui. Cu cat iti faci mai des unghiile cu gel, cu atat riscul este mai mare", explica Christopher Obeime, medic dermatolog.

O solutie ar fi achizitionarea de aparate cu lumini bazate pe tehnologia LED. Acestea produc mai putine radiatii si usuca unghiile mai repede.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.