Și tu pui leuștean în ciorbă? Iată ce se poate întâmpla dacă faci asta

Autor: Raluca Vitu

Este delicios, îl găsim în toată perioada anului în supermarket-uri și are o sumedenie de beneficii pentru sănătate.

Leușteanul, căci despre el vorbim, este un ingredient pur și simplu miraculous pe care ar trebui să-l consumam ori cât de des putem. Așadar, consumat în mod regulat, în ciorbe și salate, ne aduce  mulțime de nutrienți organismului.

Leuşteanul are acţiune antiinflamatorie, antibacteriană, antiparazitară, antivirală, antifungică, stimulează funcţia hepato-biliară, acţiune tonic-aperitivă, diuretică. Leușteanul creşte pofta de mâncare, combate steatoza ficatului, reglează ciclul menstrual şi ameliorează dismenoreea, neurotonic, uşor anticoagulant, sedativ, hipotensiv, are efect expectorant în afecţiuni respiratorii, este antiinflamator, emolient şi cicatrizant la nivelul pielii în afecţiuni cutanate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Printre cele mai importante utilizări terapeutice ale leușteanului este curățirea organismului. Pentru acest lucru se indică o cură de minimum 2 săptămâni, cu suc de leuștean, care se poate obține prin mixarea unei mâini de Frunze proaspete, la care se adaugă 100 ml de apă, după care se lasă

o jumătate de oră la macerat, apoi se filtrează. Lichidul obținut se consumă proapsăt și nu trebuie păstrat la frigider mai mult de 4 ore.