Și tu pui leuștean în ciorbă? Iată ce se poate întâmpla dacă faci asta

Author: Raluca Vitu

Este delicios, îl găsim în toată perioada anului în supermarket-uri și are o sumedenie de beneficii pentru sănătate.

Leușteanul, căci despre el vorbim, este un ingredient pur și simplu miraculous pe care ar trebui să-l consumam ori cât de des putem. Așadar, consumat în mod regulat, în ciorbe și salate, ne aduce  mulțime de nutrienți organismului.

Leuşteanul are acţiune antiinflamatorie, antibacteriană, antiparazitară, antivirală, antifungică, stimulează funcţia hepato-biliară, acţiune tonic-aperitivă, diuretică. Leușteanul creşte pofta de mâncare, combate steatoza ficatului, reglează ciclul menstrual şi ameliorează dismenoreea, neurotonic, uşor anticoagulant, sedativ, hipotensiv, are efect expectorant în afecţiuni respiratorii, este antiinflamator, emolient şi cicatrizant la nivelul pielii în afecţiuni cutanate.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Mircea Bravo, despre teoria conform căreia alege să nu se spele atât de des și care îi salvează părul! "Aici e o chestie mai specială…"

Printre cele mai importante utilizări terapeutice ale leușteanului este curățirea organismului. Pentru acest lucru se indică o cură de minimum 2 săptămâni, cu suc de leuștean, care se poate obține prin mixarea unei mâini de Frunze proaspete, la care se adaugă 100 ml de apă, după care se

lasă o jumătate de oră la macerat, apoi se filtrează. Lichidul obținut se consumă proapsăt și nu trebuie păstrat la frigider mai mult de 4 ore.