Doliu în lumea artistică din România, marele actor Ion Dichiseanu s-a stins din viață la vârsta de 87 de ani. Trupul neînsuflețit al actorului a fost depus, astăzi, în foaierul Teatrului Nottara, acolo unde și-a început cariera de actor.
Ion Dichiseanu va fi înmorântat cu onoruri militare
Sicriul cu trupul neînsuflețit a lui Ion Dichiseanu a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului Nottara, unde cei care l-au îndrăgit pe actor vor putea să vină să-și i-a rămas bun de la legenda cinematografiei românești.
Fanii actorului vor putea să-i aducă un ultim omagiu până mâine la ora 10:00, când trupul artistului va fi transportat la capela Cimitirului Bellu din Capitală. Întregul proces se va desfășura cu respectarea normelor sanitare aflate în vigoare și cu păstrarea distanțării sociale.
Actorul va fi înmormântat, cu onoruri militare, sâmbătă, la cimitirul Bellu, după cu a anunțat instituția teatrală, relatează News.ro.
Slujba de înmormântare va avea loc la ora 12:00.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Citeste si: Florin Piersic, sfâșiat de moartea lui Ion Dichiseanu! Care a fost mesajul emoționant de adio al artistului?
Ion Dichiseanu și-a început cariera la Teatrul Nottara în anul 1961, cu rolul Antoniu, în spectacolul ”Antoniu și Cleopatra”. Marele actor și-a petrecut mare parte din carieră pe scena teatrului. A făcu parte din celebra ”tripletă de aur” a Teatrului Nottara, alături de George Constantin și Cristea Avram, și a jucat pe scena acestuia zeci de roluri care i-au adus notorietatea.
Marele actor a avut și o importantă carieră în cinematografie, jucând în peste 50 de filme, iar cea de-a doua dragoste a lui după teatru, a fost muzica. Ion Dichiseanu a publicat volumele „Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză” şi „Am fost rivalul regelui.Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”.
În anul 2019, marele actor a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.
”Dispariţia lui Ion Dichiseanu lasă un gol în lumea artistică din România, iar cuvintele pe care le rostea el într-un interviu acordat în urmă cu aproape un deceniu sunt azi, într-un alt context, la fel de actuale: «Mi-aş dori foarte mult ca mai marii ţării să înţeleagă, nu doar la nivel declarativ, că o naţiune fără cultură este pierdută şi, deci, să privească mai înţelegător zbaterile noastre şi să ne sprijine concret»”, a
transmis Teatrul Nottara.