Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar a fost depus la capela din Tarna Mare. Motivul pentru care rudele și prietenii au venit îmbrăcați în costume populare

Autor: Diana Bostan

Trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar a fost depus la capela din Tarna Mare

Sursa: Presa Satu Mare

Momente sfâșietoare la Tarna Mare. Trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar, românul luat de viitură în Italia, a fost adus acasă.

Cristian Molnar a revenit astăzi în satul natal, Tarna Mare, pentru ultima oară. Tânărul, care avea doar 25 de ani, a fost luat de viitură în Italia, împreună cu două prietene, în urmă cu trei săptămâni. Corpul său a fost repatriat și adus la capela din localitate, unde comunitatea îndurerată s-a adunat să-și ia rămas bun.

Trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar a fost depus la capela din Tarna Mare

Astăzi, trupul neînsuflețit al lui Cristian Molnar, ultimul dintre cei trei români luați de viitură în Italia, a fost adus acasă pentru ultima oară. La capela din localitate, părinți, rude și prieteni, alături de tineri în costume populare, au venit să-i aducă un omagiu.

Citește și: Gestul incredibil făcut de primarul din Premariacco, localitatea unde au murit înecați cei trei tineri români! O să ridice o statuie în amintirea lor

Potrivit informațiilor furnizate de Presasm.ro, în semn de respect și tradiție, au fost prezente și steagurile de nuntă, simbolizând nunta pe care Cristian nu a mai apucat să o trăiască. Conform obiceiurilor din Țara Oașului, toți tinerii necăsătoriți primesc onorurile cuvenite pentru a trece împăcați în lumea de dincolo.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Săptămânile de căutări asidue au urmat după ce Patrizia și Bianca au fost găsite decedate în weekend-ul de după tragicul 31 mai. Autoritățile din Premariacco și-au menținut angajamentul de a continua operațiunile de recuperare până când și Cristian va fi găsit. Pe 23 iunie, salvatorii au anunțat că au descoperit trupul tânărului sătmărean într-o grotă de pe malul râului.

Fratele lui Cristi Molnar a mers să recunoască cadavrul

Pentru fratele lui Cristian, Petru Molnar, momentul recunoașterii la morga din Udine a fost unul de neimaginat. Răpus de durere, Petru și-a strigat suferința și a cerut ca justiția să fie făcută și amintirea fratelui său să fie onorată.

„Acum că familia mea are un cadavru de plâns, vreau adevăr și dreptate pentru Cristian”, a mărturisit Petru Molnar, potrivit Corriere.it.

Citește și: Cristian Molnar, tânărul luat de viitură în Italia, ar fi fost găsit după trei săptămâni de căutări. Familia așteaptă confirmarea identității cadavrului găsit în râul Natisone

Durerea celor rămași în urmă este de neimaginat. Fratele lui Cristian, alături de restul familiei și prietenii, trec prin momente de o intensitate emoțională copleșitoare. Speranțele lor, alimentate de iubire și disperare, s-au lovit de realitatea cruntă a pierderii.

În urmă cu trei săptămâni, Cristian Molnar, împreună cu prietenele sale, Bianca și Patrizia, au fost surprinși de o viitură în timp ce se aflau în Italia. Trupurile celor două tinere au fost recuperate relativ repede, însă corpul lui Cristian a rămas de negăsit timp de trei săptămâni.