Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Palatul Buckingham. Milioane de oameni s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu Majestății Sale

Autor: Alina Petre
Actualizat: 13 iun 2023, 04:40

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Palatul Buckingham 

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Palatul Buckingham. Milioane de oameni s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu Majestății Sale.

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Palatul Buckingham. Milioane de oameni s-au adunat pentru a-i aduce un ultim omagiu Majestății Sale.

Citeste si: LIVE TEXT: Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Londra

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost depus la Palatul Buckingham

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ajuns marţi seară la Palatul Buckingham, după cinci zile de la decesul suveranei survenit la castelul Balmoral din Scoţia.

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale reginei Elisabeta a II-a a fost adus la Londra de un avion al Royal Air Force şi a fost însoţit de prinţesa Anne, fiica reginei defuncte.

Sicriul regal a fost întâmpinat de regele Charles al III-lea şi de alţi membri ai familiei regale, precum şi, în faţa palatului, de o mulţime nerebădătoare să-i prezinte reginei defuncte omagiile înaintea funeraliilor ce vor avea loc luni, 19 septembrie.

Funeraliile vor avea loc la Westminster Abbey- biserică istorică ce poate găzdui aproximativ 2.000 de persoane- lunea viitoare, la ora locală 11:00.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

La funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, vor asista aproximativ 500 de demnitari din întreaga lume, dar nu au fost trimise invitaţii liderilor Rusiei, Belarusului sau Myanmarului, în timp ce Iranul va fi reprezentat doar la nivel de ambasador, au declarat surse de la Palatul Whitehall, după cum relatează marţi PA Media/dpa.

Reginei Elisabeta a II-a a murit joi

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.

Cu câteva ore înainte de anunțul oficial al decesului, medicii săi deveniseră îngrijorați de starea ei de sănătate, după o evaluare amănunțită, și recomandaseră ca ea să rămână sub supraveghere medicală permanentă la castelul Balmoral din Scoția.

Noul suveran al Marii Britanii devine fiul ei cel mare, Charles.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj de condoleanţe la moartea Reginei Elisabeta a II-a, afirmând că domnia monarhului britanic reprezintă „un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”.

„La fel ca toată lumea din Scoția, din Regatul Unit, ba chiar din întreaga lume, simt un profund sentiment de tristețe la moartea Majestății Sale Regina. În numele poporului scoțian, prezint sincerele și sincerele mele condoleanțe regelui, reginei consoarte și întregii familii regale”, a

declarat Nicola Sturgeon într-un discurs transmis la televiziune.

Citeste si: Cum arată casa pe care Regele Charles al III-lea a cumpărat-o în satul Viscri, unde vine frecvent să își găsească liniștea!

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.