Sicriul Reginei Elisabetei a II-a a ajuns la Palatul Westminster. Momente emoționante la Londra

Autor: Alina Petre
Actualizat: 14 iun 2023, 04:25

Sicriul Reginei Elisabetei a II-a a ajuns la Palatul Westminster

Reginei Elisabetei a II-a a părăsit pentru totdeauna Palatul Buckingham. Sicriul Majestății Sale a ajuns la Palatul Westminster.

Reginei Elisabetei a II-a a părăsit pentru totdeauna Palatul Buckingham. Sicriul Majestății Sale a ajuns la Palatul Westminster.

Citeste si: Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să petreci o noapte la casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea

Sicriul Reginei Elisabetei a II-a a ajuns la Palatul Westminster

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost încadrat de soldaţi în ţinute de gală și scos în urmă cu scurt timp din Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei în cei 70 de ani

de domnie.

Sicriul a ajuns la Palatul Westminster, sediul Parlamentului. La procesiune s-au alăturat Regele, regina consoartă şi membri ai familiei regale. Celebrul clopot din turnul cu ceas al Londrei, Big Ben, a sunat, iar din Hyde Park vor fi trase salve de tun.

Sicriul va rămâne în Westminster Hall până în dimineaţa zilei de 19 septembrie, pe un catafalc învelit în mov.

Publicul va putea să vină şi să îşi aducă omagiile 23 de ore pe zi. Sunt aşteptate sute de mii de persoane.

Momente extrem de emoționante la Londra

În ciuda temperaturii scăzute și a vântului rece, oamenii au aşteptat toată noaptea sub ploaia londoneză pentru a obţine în această după-amiază sau în seara care vine ''câteva secunde'' alături de regină, potrivit Agerpres.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sute de persoane erau miercuri dimineaţă la coadă în faţa Palatului Westminster, unde sicriul închis al reginei Elisabeta a II-a, decedată joi, va fi expus pentru public începând cu ora locală 17:00 (16:00 GMT).

Mai multe persoane eraut înfăşurate în pături, altele au dormit pe câte un taburet sau rezemate de parapetul care mărgineşte Tamisa, iar alţii stau reuniţi în jurul unui ceai.

În jurul lor, scaune de camping în mii de nuanţe, umbrele strânse pentru moment şi pachete cu gustări şi cafele.

Întreaga zonă a fost păzită și zeci de agenţi în veste reflectorizante au supravegheat evenimentul.

Regina Elisabeta a II-a, cel mai faimos monarh din lume, a murit, la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, în Castelul Balmoral din Scoţia, alături de familia sa şi de fiul său, prinţul Charles, care i-a succedat automat.

Drapelul Marii Britanii a fost coborât în bernă la sediul misiunii diplomatice britanice de la Bucureşti, după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Citeste si: 3 lucruri pe care Charles al III-lea nu are voie să le facă în calitate de Rege al Regatului Unit al Marii Britanii

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.