Siguranta personala: Ce sa faci daca vrei sa nu stai cu frica acasa

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 07 nov 2018, 12:20

Siguranta personala este foarte importanta pentru tine si pentru membrii familiei tale? Daca asa stau lucrurile, atunci ar fi bine constientizezi ca tu si membrii familiei trebuie sa fiti in siguranta atat pe strada, cat si in propria casa.

Daca vrei ca tu si membrii familiei tale sa nu patiti nimic cand sunteti in locuinta voastra, ar fi bine sa va paziti atat de alti oameni, cat si de propriile persoane. Cum? Avem noi cateva recomandari.

Siguranta personala: instaleaza-ti un sistem de securitare

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face astfel incat sa ai grija de tine si de familia ta este sa-ti instalezi un sistem de securitate. Pe piata exista nenumarate variante de sisteme de securitate, insa important este sa nu te grabesti cu cumparaturile. Inainte sa cumperi, ar fi bine sa iti intelegi foarte bine nevoile si, de asemenea, sa te documentezi cu privire la componentele si la costurile sistemelor de securitate. Totodata, nu ar strica sa discuti cu cativa dintre prietenii sau cunoscutii tai, care au montate in locuintele lor sisteme de securitate. Recomandarea noastra este sa-ti instalezi un sistem de securitate care sa includa, obligatoriu, camere de supraveghere (in interiorul si in exteriorul locuintei), senzori de miscare (inauntrul casei), un videointerfon si un sistem de inchidere performant, pentru usa de la intrare.

Siguranta personala: semneaza un contract cu o companie de paza si protectie

Pe langa sistemul de securitate, iti recomandam sa inchei un contract si cu o companie de paza si protectie cu experienta in piata de profil. Asigura-ta ca respectivul contract prevede ca angajatii companiei de paza si protectie sa ajunga la tina acasa in doar cateva minute, in cazul in care cineva nedorit incearca sa intre in locuinta. Daca vei alege sa semnezi un contract cu o companie de paza si protectie, vei avea de platit, pentru serviciile sale, un abonament lunar, care nu costa mult. Daca locuiesti la casa, o sa scoti din buzunar, lunar, pentru un abonament de monitorizare si interventie, in jur de 200 de lei.

Siguranta personala: protejeaza-te de substante chimice, taieturi si lovituri

In cazul in care stai la casa ai de facut, cu siguranta, o multime de lucrari pentru intretinerea locuintei si curtii tale. Ca tu si membrii familiei tale sa va feriti de efectele anumitor substante chimice, precum si de taieturi sau lovituri, ar fi de dorit sa folositi niste echipamente de protecte. Ce fel de echipamente de protectie? Simplu: manusi, ghete cu bombeu metalic, ochelari de protectie, casca si pantaloni prevazuti cu intarituri speciale.

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.