Silvana Riciu a facut, zilele trecute, o budinca delicioasa cu branza de vaci si bezea. Desi a facut o tava imensa, prajitura s-a ras in doar cateva ore!
Cantareata de muzica populara ne-a dat reteta ei.
“Se pun intr-un bol mic (cu 30 de minute inainte de prepararea desertului) 250 stafide aurii si se adauga peste ele lapte cat sa le cuprinde (cca 150 ml) si jumatate de sticluta esenta de rom Coseli.
Apoi 300 g paste (spirale) fierte si scurse se amesteca intr-un bol mare cu 500-600 gr branza de vaci grasa, 500-600 gr smantana grasa (peste 20%), o esenta de vanilie (Coseli) si 2 esente de lamaie Coseli (esentele Coseli sunt cele mai concentrate din cate exista pe piata), zahar vanilat (2 pliculete), 18 linguri de zahar (sau mai multe, dupa gust), 6 galbenusuri, stafidele pe care le scoateti de la inmuiat din lapte si 100 g unt topit (din care se ia putin pentru a se unge vasul de
Se toarna tot acest amestec intr-un vas de yena si se baga la cuptor la..."