Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, a încetat din viață la 86 de ani, după ce a fost diagnosticat cu leucemie

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 iun 2023, 12:54

Silvio Berlusconi a murit la spitalul San Raffaele, din Milano

Sursa: Facebook: Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi a murit la vârsta de 86 de ani, după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat semnificativ în ultimii săi ani de viață. Fostul premier al Italiei se lupta cu leucemia de ceva vreme.

Silvio Berlusconi a murit la vârsta de 86 de ani, după ce a fost diagnosticat cu leucemie. Acesta a fost unul dintre cei mai extravaganți și mai controversați politicieni din Italia, ajungând, de multe ori, în atenția publicului.

Silvio Berlusconi a murit la 86 de ani, diagnosticat cu leucemie

Silvio Berlusconi a murit la spitalul San Raffaele, din Milano, unde, timp de șase săptămâni, a primit tratament pentru o infecție pulmonară cauzată de leucemia mielomonocitară cronică pe care o avea de câțiva ani.

Vineri, 9 iunie, fostul premier a fost internat în spital, pentru a efectua o serie de „teste programate” legate de leucemie. Dr. Alberto Zangrillo, medicul curant al acestuia, a menționat că Berlusconi a suferit de „o patologie gravă. Este clar că vorbim despre un pacient a cărui vârstă o cunoaşteţi cu toţii, cu o patologie şi o complicaţie care au fost precis definite”.

În urmă cu două luni, acesta susținea că va reuși să câștige lupta cu cancerul: „Am reușit să revin chiar și din situații dificile și delicate”.

Citește și: Silvio Berlusconi, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare!

Decesul lui Silvio Berlusconi a avut loc în această dimineață, 12 iunie, în jurul orei 09:30. Copiii și fratele acestuia s-au deplasat de urgență la spitalul unde acesta se afla internat, conform The Guardian.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Silvio Berlusconi a avut mai multe probleme cu legea

În anul 2012, Silvio Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă  fiscală și a prestat muncă în folosul comunității timp de un an de zile, cu jumătate de normă, la un azil din Milano. Interdicția acestuia de a candida la alegerile generale a fost retrasă în anul 2018, iar Forza Italia a reușit să candideze, dar nu a câștigat.

În anul 2022, partidul acestuia a revenit la putere, într-o coaliție care a fost condusă de al Giorgiei Meloni, iar Silvio Berlusconi a fost ales senator.

Problemele de sănătate nu au fost nici ele de ieri, de azi. În urmă cu șapte ani, fostul politician a trebuit să fie supus unei intervenții chirurgicale, în urma căreia i-a fost înlocuită o valvă aortică. În anul 2020, în luna septembrie, acesta a fost internat în spital, după ce s-a îmbolnăvit cu COVID-19.

Citește și: Silvio Berlusconi demisioneaza. Italia va intra intr-o noua criza? VIDEO

Starea de sănătate i s-a înrăutățit și din acest motiv, deoarece complicațiile au continuat să apară, Berlusconi numind acea perioada „cea mai rea din viața” sa.

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.