Simezii, persoane care au fascinat sau speriat generatii intregi! GALERIE FOTO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:53

Siamezii sunt gemeni care s-au nascut cu corpurile lipite total sau partial intre ele. Acest tip de gemeni au fascinat nenumarate generatii sau au provocat teama si totul din cauza infatisarii lor.

La aproape 200 de sarcini cu gemeni se intampla ca una dintre ele sa aiba siamezi, care de fiecare data sunt indentici. Cifrele reale pentru astfel de nasteri variaza de intre 1 la 20.000 si 1 la 200.000, iar 40%-60% sunt morti sau isi pierd viata la cateva zile dupa nastere.

Aproximativ 70% dintre gemenii siamezi sunt de sex feminin, motivul fiind necunoscut. Prima separare a simezilor s-a incercat in anul 1950, cu rezultate controversate.
Prima operatie care a avut succes a fost in Elvetia in 1689 pe doua fete care erau unite printr-un ligament de la stern.

Primele gemene care au fost separate cu succes au fost Catherine si Caroline Mouton din Louisiana, ambele au supravietuit operatie, dar Catherine s-a sinucis in 1985.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.