Simfonia Lalelelor 2023: Când are loc evenimentul din Pitești?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 ian 2024, 03:05

Ediția 46 a Simfoniei Lalelelor din orașul Pitești va avea loc în perioada 21-23 aprilie

Sursa: simfonialalelelor.ro

Simfonia Lalelelor 2023. Ediția 46 a Simfoniei Lalelelor din orașul Pitești a trebuit să își schimbe programul din cauza temperaturilor în creștere.

Simfonia Lalelelor 2023. Evenimentul a fost programat inițial la data de 21-23 aprilie, însă încălzirea rapidă a vremii a cauzat schimbarea perioadei de organizare a celei de-a 46-a ediții a festivalului Simfonia Lalelelor din Pitești

Citește și: UNTOLD 2023: Când are loc festivalul? Primii artişti care şi-au anunţat participarea

Când are loc Simfonia Lalelelor 2023 

Simfonia Lalelelor trebuia să fie organizată în perioada 5-7 mai, o perioadă diferită față de celelalte ediții ale festivalului, însă din cauza încălzirii rapide a vremii, perioada în care oamenii pot admira mii de soiuri de flori s-a modificat. Simfonia Lalelelor 2023 are loc în perioada 21-23 aprilie.

,,Încălzirea rapidă prognozată pentru sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai, din acest an, constituie un motiv serios pentru decizia municipalității de a reveni asupra perioadei anunțate pentru organizarea celei de-a 46-a ediții a festivalului Simfonia Lalelelor.",

a anunțat Primăria Municipiului Pitești

În cele două zile de primăvară în care este organizată Simfonia Lalelelor 2023, oamenii pot vedea flori, plante ornamentale la balot/ghiveci/rădăcină, arbuști fructiferi, pomi fructiferi, răsaduri de flori, flori la ghiveci, semințe de flori, bulbi, accesorii decorative, mobilier urban pentru parcuri şi grădini, unelte, scule de grădinărit și multe astfel de plante și obiecte de grădinărit.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Florii 2023: Ce nume se sărbătoresc în Duminica Floriilor? Lista completă. Transmite-le La mulți ani!

Începutul Simfoniei Lalelelor

Simfonia Lalelelor 2023 este un eveniment ce se află la ediția cu numărul 46. Această tradiție a început din anul 1972, într-o zi din noiembrie, în care s-au adus 3.000 de bulbi de lalele şi 100 de zambile pentru a fi plantate în centrul orașului.

Câteva luni mai târziu, în primăvara anului 1973, florile au înflorit, iar acestea au adus o bucurie atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru floricultori şi peisagiști.

Cea mai inedită ediție a acestui festival al florilor a fost în anul 1977, atunci când au fost observate cele mai frumoase culturi de lalele, narcise, zambile, crocus şi muscari, ce au fost plantate și în spațiile verzi ale orașului.

Prima ediție a festivalului Simfonia Lalelelor a avut loc în anul 1978, iar până în anul 1980, colecția de lalele cuprindea 72 de soiuri. În următorii nouă ani, nu s-a mai achiziţionat nici un bulb, numărul florilor depășind 160.000.

De-a lungul anilor, festivalul florilor s-a organizat la Casa Sindicatelor, în centrul orașului Pitești, iar începând de anul trecut, acesta se organizează în Parcul Lunca Argeșului. 

Citește și: Când începe Săptămâna Patimilor 2023 și ce trebuie să faci în fiecare zi?

 

Taguri:

O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.