Simona Halep a câștigat turneul de la Toronto. Sportiva revine în top 10 WTA. Ce loc va ocupa în clasamentul WTA

Author: Amalia Georgescu

Simona Halep, victorie la Toronto 

Sursa: instagram Simona Halep

Revenire spectaculoasă pentru Simona Halep. Tenismena a reușit să o învingă pe Beatriz Haddad Maia, câștigând astfel turneul de categorie WTA 1000 de la Toronto. Ce loc va ocupa Simona Halep în clasamentul WTA?

Victorie importantă pentru Simona Halep la Toronto. Sportiva a învins-o pe Beatriz Haddad Maia, reușind astfel să își îndeplinească obiectivul de a reveni în Top 10. Pe ce loc se clasează românca în clasamentul WTA?

Simona Halep, victorie la Toronto. Cu ce scor a învins-o pe Beatriz Haddad Maia? 

Simona Halep a întâlnit-o pe sportiva Beatriz Haddad Maia, în vârstă de 26 de ani, la turneul de categorie WTA 1000 de la Toronto.

Halep a învins-o pe Beatriz Haddad Maia cu scorul de 6-3, 2-6, 6-3. Beatriz Haddad Maia ocupă locul 24 WTA, în timp ce Simona Halep ocupa, până să obțină această victorie, locul 15 WTA.

Datorită victoriei de la Toronto, Simona Halep a reușit să revină în TOP 10 WTA după mai bine de un an, acesta fiind obiectivul sportivei pentru acest sezon.

Pe lângă faptul că va urca în clasamentul WTA, Simona Halep va intra și în posesia unui cec în valoare de 439.700

de dolari după victoria de la Toronto. Până în prezent, sportiva a câștigat din tenis peste 40 de milioane de dolari.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Simona Halep, victorie lejeră în primul tur la Toronto! A spulberat-o pe Donna Vekic!

Ce loc va ocupa Simona Halep în clasamentul WTA după succesul de la Toronto?

După ce a câștigat turneul de categorie WTA 1000 de la Toronto, Simona Halep a urcat în clasamentul WTA. După ce acesta din urmă va fi actualizat, mai exact pe 15 august 2022, românca va ocupa locul șase în ierarhia mondială a tenisului feminin. Dacă ar fi fost acordate puncte și la Wimbledon, Simona Halep ar fi putut ocupa o poziție și mai înaltă în clasamentul mondial. 

În clasamentul „WTA Race”, Simona Halep ocupă poziția a patra.

Acesta este clasamentul pe baza căruia se stabilesc participantele de la Turneul Campioanelor, potrivit digisport.ro.

Ce urmează pentru Simona Halep după turneul de categorie WTA 1000 de la Toronto?

Perioada imediat următoare va fi una încărcată pentru Simona Halep. Tenismena va participa și la turneul de categorie WTA 1000 de la Cincinnati. Competiția va avea loc în perioada 15- 21 august 2022, iar prima adversară a Simonei Halep va fi Karolina Muchova. 

După turneul de la Cincinnati, Simona Halep va participa la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, competiție sportivă organizată în perioada 29 august și 11 septembrie 2022.

Citeste si: Care sunt principalele favorite la US Open pe tabloul feminin? Spre cine ar trebui să îți îndrepți atenții

 

Taguri:

Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?