Simona Halep a explicat ce s-a întâmplat în meciul care a dus la eliminarea sa de la Roland Garros: „A fost un atac de panică”

Author: Lavinia Medrea

Simona Halep a explicat ce s-a întâmplat în meciul care a dus la eliminarea sa de la Roland Garros: „A fost un atac de panică”

Sursa: Facebook Simona Halep

Simona Halep a vorbit, joi, despre pierderea bruscă de formă pe care a avut-o în timpul meciului de la Roland Garros 2022 în care a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng. Tenismena pune totul pe seama unui atac de panică, cauzat probabil de prea multă presiune, eveniment pe care spune că nu a știut să-l gestioneze pentru că nu i s-a întâmplat prea des.

Simona Halep, nr. 19 WTA, fost lider mondial și câștigătoare a turneului de la Roland Garros în 2018, a fost eliminată surprinzător, joi, în turul al doilea al Grand Slamului francez, de tânăra jucătoare chineză Qinwen Zheng, în vârstă de 19 ani, nr. 74 WTA, aflată la prima participare la Paris.

De ce a fost eliminată Simona Halep de la Roland Garros

Simona Halep a controlat cu ușurință primul set la Paris, câștigând cu 6-2. În actul secund, românca a făcut un break la 1-1, dar nimic nu prevestea ce a urmat. Tenismena a început să facă din ce în ce mai multe greșeli, în timp ce Zheng și-a ridicat nivelul și a pus-o constant în dificultate pe fosta campioană de la Roland Garros.

Simona Halep a dat semne de nervozitate, iar în unele imagini ea însăși a fost surprinsă de modul în care s-a schimbat meciul de la Roland Garros. De altfel, la începutul celui decisiv, Simona Halep a rămas pentru câteva secunde, în pauza dintre game-uri, lângă linia de fund a terenului, cu capul lipit de rachetă, într-un moment de introspecție.

Citeste si: Simona Halep nu va juca în meciul România- Polonia, din Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup! Cine îi va lua locul

Zheng a reușit o serie incredibilă de opt jocuri consecutive, câștigând setul secund cu 6-2 și desprinzându-se la 3-0 în decisiv.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În setul al treilea, Simona Halep a acuzat și ea o problemă medicală și a cerut intervenția fizioterapeutului, potrivit digisport.ro. Halep părea că are probleme de respirație, se sufoca, nereușind să găsească antidotul la jocul agresiv al chinezoaicei, care s-a terminat, în cele din urmă, cu 6-1.

„A fost un meci dificil. Am jucat bine la început. Am avut un break în setul al doilea, dar apoi s-a întâmplat ceva și am pierdut pur și simplu. Dar ea a jucat bine și a făcut un meci bun la final. A fost doar un atac de panică. S-a întâmplat. Nu am știut cum să mă descurc cu el, pentru că nu mă confrunt des cu el.

Nu știu de ce a intervenit, pentru că eu am fost la conducere în meci, am jucat bine. Dar s-a întâmplat și am pierdut. Nu m-am putut concentra și după meci a fost destul de rău, dar acum sunt bine. Mi-am revenit și voi învăța din acest episod”, a declarat Simona Halep, la conferința de presă de după meci.

Citeste si: Patrick Mouratoglou, meșaj tranșant pentru Simona Halep după victoria chinuită din primul tur de la Roland Garros. Ce i-a transmis celebrul antrenor româncei

„Nu este periculos, după părerea mea, dar s-a întâmplat și este bine că pot să zâmbesc acum. Este doar un meci de tenis, așa că trebuie să fiu puțin mai relaxată în această privință. Probabil că am pus prea multă presiune pe mine, pentru că mi-am dorit foarte mult să mă descurc. M-am simțit bine, m-am antrenat, am muncit, dar nu a fost să fie și probabil că m-am panicat puțin în timp ce mă gândeam la asta”, a explicat fosta campioană de la Roland Garros.

Cea mai slabă prezență a Simonei Halep din 2013

Pentru Simona Halep, care a venit la Roland Garros 2022 avându-l ca antrenor pe francezul Patrick Mouratoglou, cu care a început recent colaborarea, acesta a fost cel mai slab rezultat al său la Paris din 2013, când a pierdut în primul tur. Și în 2015, Simona a pierdut totul în turul al doilea.

„Am muncit mult în ultima vreme, de când am început cu Patrick (Mouratoglou), îmi doresc foarte mult să reușesc și poate că asta a contribuit. Încă mai am această chestie, când vreau cu adevărat să pot să mă las în voia sorții, să fiu eu. Va fi bine, voi continua să lucrez și vom vedea ce se va întâmpla. Nu a fost vorba de tenis, poate că presiunea celor doi ani grei pentru toată lumea, accidentările de anul trecut, au fost multe momente grele și poate că creierul a intrat în panică. Cred că mâine voi fi mai puternică decât azi, nu sunt speriată. Joc foarte bine la antrenamente și probabil că am pus prea multă presiune, voi încerca să o gestionez mai bine”, a declarat Simona Halep, relatează Eurosport.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 și finalistă în 2014 și 2017, nu a jucat la ultima ediție a turneului de la Paris, fiind accidentată.