Simona Halep a fost acuzată de dopaj. Prima reacție a tatălui acesteia: „Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului”

Author: Andreea Buinoschi

Simona Halep a fost acuzată de dopaj. Prima reacție a tatălui acesteia: „Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului”

Sursa: Instagram

Simona Halep a fost, oficial, acuzată de dopaj. În a doua parte a lunii octombrie, aceasta a anunțat, prin intermediul rețelelor de socializare, că i-a fost descoperită substanța Roxadustat în sânge.

Simona Halep a fost acuzată de dopaj, dat tatăl ei sare în ajutorul acesteia. Substanța care a fost găsită în corpul ei se folosește de către pacienții ce suferă de anemie și ajută sângele să se oxigeneze.

Simona Halep a fost acuzată de dopaj, iar tatăl ei intervine

Stere Halep, tatăl sportivei, spune că fiica lui nu este vinovată cu nimic și, pentru a nu îi face rău și mai tare, atunci când discută, vorbesc despre lucruri frumoase.

Mai mult decât atât, tatăl sportivei este optimist și are încredere că totul se va rezolva și că se va demonstra nevinovăția fiicei sale.

„Indiferent cum, şi 20 de ani să dea, noi suntem curaţi. Simona e curată 100%. Poate să dea şi 100 de ani suspendare. Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului", a spus acesta, conform observatornews.ro.

Scandalul în care este implicată în prezent a suspendat-o provizoriu, dar Simona Halep a anunțat, în urmă cu mai multe zile, atunci când a dat vestea, că va demonstra faptul că nu este vinovată.

Citeste si: Care sunt, de fapt, cele două pastile pe care le-a luat Simona Halep, în fiecare zi, înainte de scandalul de dopaj

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Faza de investigație a luat sfârșit. De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani...

Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul

și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a declarat Paul Ciucur la un post de televiziune din România.

Simona Halep ar putea fi ștearsă din clasamentul mondial

Dacă Simona Halep va scăpa de suspendare, ar putea reveni în tenis, dar va trebui să o ia de la zero.

Cu toate acestea, nu se știe cu siguranță dacă va putea face acest lucru, deoarece are peste 30 de ani, iar vârsta reprezintă un impediment destul de mare din acest punct de vedere.

Citeste si: Reacția lui Toni Iuruc după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat. Detaliul incredibil dezvăluit de fostul soț al sportivei: "Vă dezvălui ceva în premieră"

În cazul în care suspendarea va fi ridicată, Simona Halep o va putea lua de la zero și va putea să participe doar la turnee foarte mici sau la wild-carduri ce vor fi primite de la organizatori.