Simona Halep ar fi trebuit să înapoieze 2 milioane de dolari, trofeele și titlurile câștigate după 29 August 2022, dacă Tribunalul nu respingea cererea

Author: Diana Bostan
Actualizat: 19 sep 2023, 18:31

Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis

Sursa: Arhivă

Sportiva Simona Halep, la un pas să piardă toate trofeele și titlurile câștigate după 29 August 2022. Halep a fost suspendată pe o perioadă de patru ani în scandalul de dopaj.

Simona Halep ar fi putut primi o suspendare de șase ani, după ce ITIA susține că dopajul sportivei a fost "repetitiv și sofisticat".

Sportiva ar fi fost nevoită să înapoieze tot ce câștigase după data de 29 August 2022

ITIA a cerut ca Simona Halep să fie suspendată pe o perioadă de șase ani, iar toate rezultate obținute după luna martie a anului 2022 să-i fie anulate.

Cu toate acestea, Sport Resolutions a decis să anuleze rezultatele sportivei după data de 29 august 2022.

Citește și: Stere Halep, prima reacție după suspendarea Simonei „100 de ani să îi dea” Cum a fost surprinsă Simona Halep la o zi de la decizia ITIA

"Toate rezultatele obținute de jucătoare în perioada 29 august 2022- 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor" , se arată în comunicatul celor de la Sport Resolutions.

Citește și: Simona Halep, atacată de vedetele tenisului mondial „E o dezamăgire atât de mare” Ce mesaj i-a transmis Serena Williams

Dacă Sport Resolutions ar fi acceptat propunerea ITIA, Simona Halep ar fi trebuit să înapoieze suma de 1.870,817 milioane de dolari,  în urma participării la 11 turnee.

„Dopajul a fost unul sofisticat și repetitiv, că experții au ajuns la concluzia că românca a folosit metode interzise din martie până în septembrie 2022, că a avut un comportament obstructiv și că suprimarea eritropoetinică sugerează

că dopajul sangvin a fost făcut pentru a-i oferi româncei sânge oxigenat în timpul Wimbledonului și US Open-ului, susținând că a existat intenția îmbunătățirii performanțelor sportive cu mijloace interzise”, a fost motivarea deciziei de către ITIA.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Simona Halep este decisă să meargă la TAS

Sportiva Simona Halep este decisă să-și curețe imaginea, iar pentru asta merge la TAS. Halep a primit o suspendare de patru în scandalul de dopaj cu Roxadustat.

Citește și: Simona Halep, prima reacție după decizia în cazul scandalului de dopaj „Lupta mea continuă” Ce a hotărât jucătoarea de tenis?

Dacă dovezile aduse de Simona Halep nu i-au convins pe judecătorii de la Londra, sportiva este nevoită să vină cu noi probe pentru a-și dovedi nevinovăția.

Bogdan Stoica, unul dintre apărătorii Simonei Halep, susține că dacă sportiva ar fi luat o singură pastilă de Roxadustat, concentrația din urină ar fi trebuit să fie de 10.000 de ori mai mare decât cea descoperită la analizele din 2022.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Simona Halep, suspendată patru ani din tenis! Sportiva poate ataca decizia anunțată de ITIA

Fostul numărul 1 mondial este șocată de vestea primită și susține că a fost judecată pe baza unor scenarii și că nu au găsit nimic în neregulă în sângele ei.

Patrick Mouratoglou o susține în continuare pe Simona Halep și spune despre aceasta că este o persoană integră, care nu ar fi luat niciodată o substanță interzisă cu bună știre.

Citește și: Prima reacție a Simonei Halep privind zvonurile despre relația dintre ea și Joao Monteiro. ,,Despre relația mea cu Joao...''

„Sper că Simona să meargă la TAS, care este singurul Tribunal ce nu se află sub controlul ITIA.  Nu pot să cred că ITIA a urmărit descoperirea adevărului în cazul Simonei Halep și nu pot să cred că au tratat-o într-un mod acceptabil. Sper că WTA, ATP și PTPA să facă tot ce țin de ele pentru a schimba actualul sistem, care distruge carierele unor jucători inocenți”, a scris Patrick Mouratoglou, pe Twitter.