Simona Halep are grave probleme de sănătate: „E cumplit”

Author: Diana Tilă
Actualizat: 02 dec 2020, 16:13
Simona Halep este cea mai bună sportivă a României și și-a câștigat admirația lumii întregi.

Simona Halep a făcut câteva dezvăluiri despre problemele de sănătate cu care se confruntă. Aceasta a declarat că tenisul este un sport solictant iar corpul său a suferit numeroase accidentări de-a lungul carierei.

Simona Halep a dezvăluit, într-un interviu recent, că are probleme de sănătate. Se pare că medicii au diagnosticat-o, atunci când avea doar 17 ani, cu hernie de disc.

Simona Halep despre problemele de sănătate

Situația pare să se fi înrăutățit. Simona spune că are dureri cumplite, în prezent având nu mai puțin de patru hernii, care nu sunt deloc ușor de gestionat.

„Cel mai greu moment din cariera mea a fost când a trebuit să abandonez un meci din cauza durerilor. Se întâmplă să intri pe teren cu dureri, pe o scară de la 1 la 10, de 2, iar după câteva minute să ajungi la 8. Nu poți să mai controlezi nimic, e cumplit și frustrant.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

E un sport solicitant tenisul, rotațiile pe care noi le avem în tenis sunt foarte riscante pentru coloană. La 17 ani, am avut prima problemă la spate. Mi-au spus că sunt cea mai tânără pacientă cu hernie de disc. Am în jur de patru hernii, nu sunt ușor de gestionat. Permanent avem o durere, e greu”,  a fost declarația cutremurătoare a Simonei Halep.

Simona Halep la Australian Open 

Simona Halep a început deja pregătirea pentru Australian Open. Autoritățile statului Victoria au decis să amâne Australian Open, primul turneu de Grand Slam din noul an. Astfel, competiția va începe cu trei săptămâni mai târziu, pe 8 februarie. Inițial,trebuia să înceapă pe 18 ianuarie. Însă, jucătorilor le-a fost interzis să călătorească spre Melbourne încă din această lună.

La mijlocul lunii ianuarie, Simona Halep va pleca în Australia și va fi nevoită să stea două săptămâni în carantină.

Timp în care va avea voie să meargă doar la complexul stabilit pentru antrenamente. Carantina este programată să înceapă pentru 15 ianuarie. Apoi, spre finalul lunii ianuarie ar urma să fie programat primul turneu pentru Halep. Planul ar fi pentru organizarea unui turneu WTA, cel mai probabil de categorie Premier, tot la Melbourne. Care ar urma să înceapă la finalul lunii ianuarie.