Simona Halep are parte de altă veste nefericită cu privire la cariera ei. Cum a afectat-o procesul de dopaj?

Author: Bianca Vidoi

Simona Halep are parte de altă veste nefericită cu privire la cariera ei

Sursa: Facebook Simona Halep

După procesul de dopaj în care este implicată Simona Halep, o nouă veste nefericită îi apare în cale.

Simona Halep a cucerit lumea tenisului, însă procesul de dopaj a venit împreună cu o nouă veste neferictă pentru marea sportivă.

Citește și: Cum a ajuns, de fapt, Roxadustatul în organismul Simonei Halep. Adevărul a ieșit acum la iveală! „Urmează mai multe etape”

Simona Halep are parte de încă o veste nefericită

Simona Halep a fost acuzată de dopaj după ce în urma unui test antidrog, în organismul ei s-ar fi găsit o substanță interzisă sportivilor, mai exact Roxadustat. După picarea acelui test, Simona Halep a fost suspendată și riscă până la 4 ani în care să nu poată juca, dacă aceasta nu își dovedește nevinovăția.

Procesul de dopaj este încă în desfășurare, însă Simona Halep a primit o veste nefericită, la 4 luni după ce aceasta a fost suspendată.

Clasamentul mondial a fost modificat, iar românca nu își mai are locul în primele 10 poziții, ca în anii anteriori. Simona Halep se regăsește în clasamentul mondial pe locul 12, locul 10 pe care aceasta îl ocupa fiind obținut de Madison Keys.

Românca nu va putea participa nici la Australian Open pentru a își menține punctele câștigate anul anterior.

Topul mondial 10 WTA și punctajul acordat fiecăreia este:

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

  1. Iga Swiatek- 11.025 puncte
  2. 2 .Ons Jabeur- 5.180
  3. 3 .Jessica Pegula- 5.000
  4. Caroline Garcia- 4.415
  5. Aryna Sabalenka- 4.340
  6. Maria Sakkari- 3.921
  7. Coco Gauff- 3.871
  8. Daria Kasatkina- 3.380
  9. Veronika Kudernetova- 2.715
  10. Madison Keys- 2.597

Citește și: Simona Halep a fost acuzată de dopaj. Prima reacție a tatălui acesteia: „Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului”

Simona Halep își susține nevinovăția

Simona Halep și-a arătat pasiunea și iubirea pe care o are față de tenis, însă procesul de dopaj i-a umbrit cariera, dar aceasta se apără de acuzațiile de dopaj.

Aceasta a susținut în nenumărate rânduri că nu a vrut niciodată să trișeze și că este nevinovată. Aceasta este pregătită să își susțină nevinovăția, alături de avocații ei, pentru a se întoarce cât mai repede pe terenul de tenis și pentru a reîncepe antrenamentele.

„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E

cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată. 

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a declarat Simona Halep, la puțin timp după aflarea rezultatului antidrog, potrivit sport.ro.

Citește și: Investigația a luat sfârșit! Simona Halep este acuzată oficial de dopaj. Ce opțiuni are tenismena pentru a scăpa de suspendarea de 4 ani

Sursa: Facebook Simona Halepspynews.ro