Simona Halep cere despăgubiri uriașe! Sportiva a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat: „Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri”

Author: Laura Macovei
Actualizat: 22 sep 2023, 09:27

Simona Halep cere despăgubiri uriașe

Sursa: Facebook-Simona Halep

Simona Halep nu renunță și continuă lupta împotriva companiei care produs suplimentul ce i-a adus patru ani de suspendare, acuzația fiind una de dopaj. Sportiva cere acum despăgubiri de milioane de dolari.

Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis în urma scandalului de dopaj. Decizia a fost anunțată marți, de ITIA.

Despăgubirile uriașe cerute de Simona Halep

Simonei Halep a recunoscut consumul de suplimente contaminate, însă nu în mod conștient, prin urmare e dispusă să dea în judecată compania care a produs suplimentul contaminat.

Scandalul dopajului a început în octombrie 2022, când Simona Halep a fost suspendată provizoriu.

Sportiva româncă nu renunță la luptă și nici la tenis, fiind hotărâtă să atace  decizia ITIA  la TAS.

Citește și: Simona Halep ar fi trebuit să înapoieze 2 milioane de dolari, trofeele și titlurile câștigate după 29 August 2022, dacă Tribunalul nu respingea cererea

„Am dat în judecată compania canadiană, cred că în urmă cu o lună și ceva.

Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubiri și nu are implicații în dosarul sportiv"
, a declarat Bogdan Stoica pentru  euronews.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În ceea ce privește despăgubirile cerute de sportivă, acestea se ridică estimativ la peste  10 milioane de dolari.

Simonei Halep i s-au anulat toate rezultatele începând cu 29 august 2022. Reacția sportivei

Decicia șocantă a Tribunalului a fost anularea rezultatelor sportivei începând cu 29 august 2022. 

Potrivit ITIA, dopajul Simonei Halep a fost „repetitiv și sofisticat”, iar acest lucru ar fi dus la îmbunătățirea abilităților sportive în cadrul Wimbledon și US Open. 

Simona Halep nu renunță și, deși a avut un an greu, spune aceasta, este conștientă și mândră de faptul că nu a consumat niciodată în viața ei o substanță interzisă, astfel că este dispusă să lupte până în pânzele albe pentru a se face dreptate.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Simona Halep, suspendată patru ani din tenis! Sportiva poate ataca decizia anunțată de ITIA

„Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. l-au foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă”,  a

transmis Simona Halep.

Premiile la turneele i-au adus Simonei nu mai puțin de 40,2 de milioane de dolari, iar în prezent se află pe locul 3 în topul all-time, după surorile Serena și Venus Williams.