Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat! Sportiva cere daune de ordinul milioanelor de dolari

Autor: Diana Ghita

Simona Halep a fost acuzată de dopaj în 2022

Sursa: Facebook Simona Halep

După ce a primit o suspendare de 4 ani, din cauza dopajului, Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a fabricat suplimentul contaminat.

Simonei Halep i-a fost suspendată activitatea în tenis din cauză că, în cadrul turneului US Open, din 2022, s-a depistat că ar fi consumat Roxadustat, în urma unor teste antidoping.

Simona Halep cere despăgubiri semnificative

După ce rezultatul testului de dopaj a ieșit pozitiv, Simonei Halep i s-a interzis să mai joace, primind o suspendare pentru 4 ani. Însă, tenismena a cerut reducerea acestei perioade, iar în timp ce așteaptă decizia celor de la TAS, a decis să dea în judecată firma care se ocupă de producerea respectivului supliment contaminat cu

Roxadustat.

Tânăra a cerut daune de ordinul milioanelor de dolari companiei canadiene, pentru prejudiciul care i-a fost adus. Mai exact, conform solicitării din cadrul procesului deschis la tribunalul de stat din Manhattan, New York, aceasta vrea să fie despăgubită cu peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition și, totodată, dorește ca întreprinderea să fie pedepsită pe măsură.

Citește și: Simona Halep, audiată la TAS. Sportiva a contestat suspendarea de patru ani pentru dopaj

Reprezentanții firmei din Scarborugh (Ontario), nu au venit cu explicații în acest sens, ultimele declarații făcându-le în luna octombrie, a anului trecut, moment în care fondatorul companiei a spus că Simona Halep încearcă să transforme întreprinderea în „vinovatul de serviciu”. De asemenea, avocații sportivei s-au abținut, și ei, din a da detalii despre respectivul proces.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Când va putea Simona Halep să joace din nou

În cazul în care măsura suspendării nu va fi modificată, fosta lideră mondială își va putea relua activitatea sportivă în luna octombrie a anului 2026, când tenismena va avea vârsta de 35 de ani.

Ultima audiere la TAS a Simonei Halep s-a desfășurat săptămâna trecută, între 7 și 9 februarie, după cum a transmis Tribunalul de Arbitraj Sportiv pe website-ul oficial.

Citește și: Simona Halep s-ar fi mutat definitiv din România! Cu cât și-a vândut vila din Snagov

Sportiva a fost suspendată nu numai pentru rezultatul pozitiv la testul antidoping efectuat la US Open 2022, din care a reieșit consumul de Roxadustat, ci și pentru neregulile descoperite în pașaportul ei biologic.

„Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o nouă încălcare separată a Programului Anti-Doping pentru Tenis (TADP), legată de nereguli în pașaportul său biologic al sportivului (ABP).

Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a faptului că a fost depistată pozitiv la US Open, în august anul trecut, pentru substanța interzisă Roxadustat, la US Open”,  transmite Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), conform sport.hotnews.ro.