Simona Halep, diagnostic crunt după accidentarea de la Roma. Sportiva a ieșit în lacrimi de pe teren. Va mai putea juca la Roland Garros?

Author: Ana Dinu
Actualizat: 24 iul 2022, 20:45
Simona Halep, accidentare gravă la Roma
Sursa: Instagram

Simona Halep a suferit o accidentare gravă în turnelul de la Roma. Duelul cu Angelique Kerber s-a terminat dramatic pentru româncă. Sportiva riscă să nu poată jucă la Roland Garros.

Ieri seară, Simona Halep ar fi trebuit să joace în turul doi la turneul de la Roma. Întâlnirea cu Angelique Kerber s-a terminat dramatic pentru sportiva noastră. Simona a fost nevoită să renunțe la meci după o accidentare gravă. Sportiva riscă să nu joace la Roland Garros.

Simona Halep accidentare garavă în turneul de la Roma

Tenismena a fost nevoită să se retragă din meciul din turul 32 al Open-ului italian, după ce a suferit o accidentare gravă în timpul meciului împotriva jucătoarei Angelique Kerber, retrăgându-se la 6-1, 3-3. 

La 3-3 în setul secund, cu Kerber servind la 15-0, Halep a arătat disconfort după ce a jucat pentru un prim serviciu. În timpul jocului Halep s-a accidentat și s-a prăbușit pe bancă. Medicul i-a acordat primul ajutor, însă meciul nu a putut continua, accidentarea sportivei fiind mult prea gravă.

”Da, când ai servit [Kerber], când am sărit puțin, atunci a simțit durerea.”,

i-a spus Halep medicului.

Citeste si: Simona Halep, primele declarații după ce s-a vaccinat anti-COVID

Halep riscă să nu joace la Roland Garros

După prima examinare a medicului, acesta a sugerat că Simona Halep are o ruptură. Ulterior, după mai multe investigații a venit și diagnosticul final pe care Simona l-a făcut public pe rețelele de socializare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

”Din nefericire, testul cu ultrasunete a arătat că am ruptură musculară la gamba stângă. Voi face un RMN mâine pentru a înţelege gravitatea accidentării. În acest moment nu ştim care va fi timpul de recuperare.

Sunt foarte dezamăgită să părăsesc în acest fel turneul de la Roma.

Voi face totul pentru a trata această accidentare şi a reveni cât mai repede posibil. Va mulţumesc mult pentru susţinere şi vă voi ţine la la curent cu evoluţia stării de sănătate.”, a scris Simona Halep pe Twitter.

Participarea Simonei Halep la Roland Garros este sub semnul întrebării în acest moment datorită accidentării suferite în turneul de la Roma. De asemenea, sub semnul întrebării este și participarea sportivei la JO de la Tokyo de anul acesta.

Tenismena s-a accidentat cu trei săptămâni înainte de începerea French Open, care începe pe 30 mai.

French Open începe în mai puțin de trei săptămâni, iar recuperarea sportivei va dura cam la fel. Simona Halep a câștigat la Roland Garros în 2018, fiind favorita turneului francez, însă participarea ei nu este sigură.

Rămâne de văzut care va fi verdictul medicului și dacă Simona Halep se va putea recupera până când va începe turneul de la Roland Garros.

Citeste si: Simona Halep, primele declarații după victoria spectaculoasă de la Australian Open 2021: „A fost un meci...”