Simona Halep face prime declarații de când a fost suspendată în urma scandalului de dopaj: „Am fost întotdeauna împotriva dopajului”. Sportiva susține că nu știa de existența acelei substanțe

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 29 ian 2024, 02:10

Sportiva este încrezătoare că totul se va rezolva

Sursa: Instagram

Simona Halep continuă să își susțină nevinovăția, după ce a fost implicată în scandalul de dopaj. Aceasta are, deja, o pauză de câteva luni și vrea să revină cât mai repede pe teren.

După șase luni de când i s-a interzis să mai calce pe terenul de tenis, Simona Halep face primele declarații despre ceea ce s-a întâmplat. Sportiva vrea să revină cât mai repede pe teren și își susține nevinovăția.

Primele declarații făcute de Simona Halep despre scandalul de dopaj

Simona Halep susține că i s-a făcut o nedreptate și recunoaște că situația este foarte grea de gestionat din punct de vedere emoțional, deoarece nu avea unde să știe că acest lucru avea să se întâmple.

„Din punct de vedere emoțional, este greu. Stresul este enorm, pentru că nu m-am gândit niciodată că mă voi confrunta cu așa ceva. Am fost întotdeauna împotriva dopajului, deoarece sunt un mare susținător al sportului curat. La început, nu știam cum să mă descurc”, a precizat aceasta pentru tennismajors.com

Cu toate acestea, sportiva este încrezătoare că totul se va rezolva, deoarece susține că nu este vina ei și că ea nu a făcut nimic greșit.

Mai mult decât atât, Simona Halep a afirmat că nu știa de existența acelei substanțe, motiv pentru care, nu avea cum să o ia intenționat.

Citește și: Simona Halep, fotografie controversată pe o rețea de socializare. În ce ipostază amuzantă s-a pozat tenismena

„După multe investigații, au aflat că a existat o contaminare, o contaminare a suplimentului și de aceea cantitatea era atât de scăzută în corpul meu.

O contaminare este atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să fie acolo”, a mai completat aceasta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Simona Halep susține că dovezile i-au fost refuzate

Simona Halep a mai spus că a trimis Federației Internaționale de Tenis dovezile care atestă că nu a consumat acea substanț ă intenționat, dar i-au fost refuzate. Aceasta au fost trimise încă din luna decembrie.

Deoarece au fost refuzate, singura opțiune rămasă Simonei Halep este aceea de a apela la ajutorul tribunalului, pentru a câștiga dreptul al o audiere în ceea ce privește cazul.

Tot acolo, aceasta poate prezenta, din nou, dovezile că testul care a ieșit pozitiv a fost contaminat.

Citește și: Cum a ajuns, de fapt, Roxadustatul în organismul Simonei Halep. Adevărul a ieșit acum la iveală! „Urmează mai multe etape”

„Aveam o mare speranță că pot merge la tribunal pentru a avea o audiere și apoi aș fi știut dacă pot juca Indian Wells sau nu.

Audierea din 28 februarie nu a avut loc, deoarece ITF a solicitat mai mult timp pentru a face teste suplimentare”, a mai spus aceasta.