Simona Halep nu a primit invitație la turneul Wimbledon de anul acesta. Fosta campioană de la turneul de Grand Slam mai are totuși o șansă

Autor: Andrei Costanda

Simona Halep nu a fost inclusă pe lista wildcard-urilor pentru turneul Wimbledon.

Sursa: Profimedia

Simona Halep, fostă campioană la Wimbledon, nu a primit încă un wildcard pentru ediția din 2024, însă mai există o speranță pentru româncă.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au publicat lista inițială cu jucătoarele care au primit wildcard pentru tabloul principal al ediției din acest an, programată să se desfășoare între 1 și 14 iulie. În acest context, Simona Halep, aflată în prezent pe locul 1130 în clasamentul WTA din cauza suspendării pentru dopaj, nu figurează printre cele șapte nume anunțate.

Lista inițială a wildcard-urilor de la Wimbledon

Wimbledon a atribuit deja șapte din cele opt wildcard-uri disponibile următoarelor jucătoare:

  1. Francesca Jones (Marea Britanie, locul 218 WTA)
  2. Angelique Kerber (Germania, locul 224 WTA)
  3. Yuriko Miyazaki (Marea Britanie, locul 147 WTA)
  4. Naomi Osaka (Japonia, locul 113 WTA)
  5. Emma Răducanu (Marea Britanie, locul 165 WTA)
  6. Heather Watson (Marea Britanie, locul 198 WTA)
  7. Caroline Wozniacki (Danemarca, locul 114 WTA)

În

ciuda absenței sale din această listă inițială, mai există o speranță pentru Simona Halep. Organizatorii au menționat că al optulea wildcard este încă în curs de anunțare, ceea ce lasă loc posibilității ca românca să fie considerată pentru această ultimă invitație.

Conform informațiilor de pe site-ul oficial al turneului, wildcard-urile sunt destinate jucătorilor și jucătoarelor care nu s-ar califica automat pe baza clasamentului mondial, dar care merită un loc pe tabloul principal din motive speciale.

Aceste motive pot include performanțe remarcabile din trecut la Wimbledon sau nevoia de a spori interesul publicului britanic.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Nicolae Stanciu a renunțat la tricoul cu numărul „10” pentru o cauză nobilă. Căpitanul naționalei a ales să îmbrace tricoul în care Olimpiu Moruțan ar fi trebuit să joace la EURO 2024

Citește și: Jador și Oana Ciocan au apărut împreună la scurt timp după anunțul despărțirii! În ce ipostază au fost surprinși cei doi îndrăgostiți

Simona Halep mai are o șansă să participe la Wimbledon

În cazul Simonei Halep, criteriul performanțelor din trecut ar putea fi determinant, având în vedere că a câștigat trofeul la Wimbledon în 2019.

Totuși, decizia finală rămâne la latitudinea comitetului de organizare, care va evalua toate opțiunile disponibile.

Dacă nu va primi acest wildcard final, Simona Halep va rata ocazia de a juca la Wimbledon 2024, un turneu unde a avut succes în trecut și unde a fost una dintre favoritele publicului. Suspendarea ei pentru dopaj a avut un impact semnificativ asupra carierei sale, determinând o scădere dramatică în clasament și punând sub semnul întrebării viitorul său în competițiile de nivel înalt.

În ciuda acestei provocări, Halep a demonstrat de-a lungul carierei sale o capacitate remarcabilă de a reveni și de a performa la cel mai înalt nivel, ceea ce îi dă speranțe fanilor săi că va putea să revină în circuit și să își continue cariera la nivelul cu care ne-a obișnuit.

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 29 iunie, la Kanal D. Alexandra a luat o decizie care i-a lăsat fără cuvinte pe băieți.