Simona Halep, prima reacție după decizia în cazul scandalului de dopaj „Lupta mea continuă” Ce a hotărât jucătoarea de tenis?

Author: Diana Bostan
Actualizat: 12 sep 2023, 20:35

Simona Halep

Sursa: Arhivă

Simona Halep a fost suspendată patru ani din tenis în urma scandalului de dopaj. Decizia a fost anunțată, marțu, de ITIA.

Sportiva româncă nu renunță la luptă și nici la tenis, fiind hotărâtă să atace decizia ITIA la TAS.

Simona Halep a avut prima reacție după anunțul pe o perioadă de patru anisuspendării  

Sportiva susține că nu a consumat niciodată în mod voit și intenționat vreo substanță interzisă și este gata să atace decizia la TAS. Simona Halep a refuzat să accepte decizia de suspendare pentru patru ani și a contestat-o potrivit prevederilor legale.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ! Simona Halep, suspendată patru ani din tenis! Sportiva poate ataca decizia anunțată de ITIA

„Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. l-au foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod constient sau intenționat, vreo substanță interzisă”, a

spus Simona Halep.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Prima reacție a Simonei Halep privind zvonurile despre relația dintre ea și Joao Monteiro. ,,Despre relația mea cu Joao...''

De-a lungul carierei sale, Halep a fost supusă la peste 200 de teste de sânge și urină pentru a verifica dacă există substanțe interzise, iar toate au fost negative, până la 29 august 2022.

Totul s-a întâmplat în perioada în care echipa și fizioterapeutul au revizuit suplimentele nutritive, neștiind că acestea conțin substanțe interzise.

Simona Halep nu renunță la tenis

În ciuda suspendării, Simona Halep susține că va continua antrenamentele și că va face tot ce ține de ea pentru a-și reabilita reputația și numele, fiind sigură că se va întoarce pe teren.

Citește și: Vestea momentului pentru Simona Halep! Organizatorii US Open au făcut tristul anunț. Ce se întâmplă cu sportiva în aceste momente

„Continui să mă antrenez și să fac tot ce-mi stă în putință pentru a-mi reabilita numele în  fața acestor acuzații false și pentru a mă întoarce pe teren. Intenționez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor in cauză”, a mai scris Simona Halep pe contul său de Instagram.

Citește și: Simona Halep ar putea rata US Open și suma de trei milioane de dolari. Când va fi anunțată decizia finală în cazul scandalului de dopaj

Simona Halep a jucat ultimul meci pe data de 22 august 2020, meci jucat împotriva Dariei Singur, la US Open, în primul tur (2-6, 6-0, 4-6).