Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open! Românca a distrus-o pe Kontaveit!

Author: A.I.

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Australian Open după ce a învins-o fără drepte de apel, cu 6-1, 6-1, pe letona Anett Kontaveit.

Meciul dintre Simona Halep și Anett Kontaveit a fost unul fără istoric, durând numai 53 de minute.

Simona Halep o va întâlni în semifinalele Australian Open pe spaniola Garbine Muguruza. Meciul este programat să aibă loc joi, nu înainte de ora 06:30.

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open!

Presa internaţională a lăudat prestația Simonei Halep. Românca nu i-a dat nicio șansă letonei Anett Kontaveit.

"Îmi aduc aminte cum am pierdut finala trecută la Australian Open m-a durut foarte tare. Cred că m-am enervat prea tare atunci. Acum am altă experiență, dovadă că am reușit să câștig cele două turnee de Grand Slam de până acum", a spus Simona Halep la final.

"Simona Halep a pus în scenă un show nemilos şi a învins-o pe Anett Kontaveit, ajungând în semifinale.

Românca a câştigat repede primul set şi nu s-a uitat niciodată înapoi, a dominat raliurile şi a servit cu exactitate pentru a câştigat setul într-o jumătate de oră pe Rod Laver Arena.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Al doilea set a semănat şi mai mult cu o plimbare pentru jucătoarea de 28 de ani.

A făcut un dublu break şi a câştigat dominant, o victorie în doar 53 de minute", a scris Evening Standard după victoria fără drept de apel a Simonei Halep.

"Simona a acoperit fără efort fiecare centimetru al terenului și a adus un joc agresiv care a copleșit-o pe Kontaveit, Halep se află în a șaptea semifinală de Grand Slam ăn carieră. Românca a oferit un spectacol nemilos", a scris site-ul oficial al turneului de Grand Slam Australian Open, aus.com.

”Kontaveit, aflată la primul sfert de finală din carieră, a fost de partea greşită a ciocanului în sferturi. Halep a mişcat-o pe tot terenul şi a fost nemiloasă în a şti când să crească ritmul şi să termine punctele, încheind o superbă victorie cu al cincilea ei as”, a relatat BBC.

”Foarte robustă, Halep îşi urmează drumul ei. Românca, singura jucătoare care nu a pierdut vreun set, a dominat-o cu autoritate pe Kontaveit, obţinând biletul pentru semifinale.

Jucătoarea estonă nu a găsit soluţii pentru a schimba ceva”, a relatat și prestigioasa publicație sportivă L’Equipe.