Simptome coronavirus: ochii rosii ar putea fi simptom de coronavirus

Author: B.M.
Ochii rosii, simptom pentru coronavirus

Simptome coronavirus: medicii au descoperit ca ochii rosii ar putea indica o infectie cu coronavirus.

Numarul cazurilor de coronavirus din Statele Unite ale Americii a depasit 216.000, iar medicii incep sa descopere noi simptome pe care le au cei infectati cu coronavirus.

Ochii rosii, simptom pentru coronavirus

Astfel, dupa studierea unui numar mare de cazuri, Academia Americana de Oftalmologie anunta ca infectarea cu coronavirus poate provoca aparitia conjunctivitei, sau asa numitii ochi rosii.

Mai mult, se pare ca persoanele care sunt infectate cu coronavirus si au dezvoltat conjunctivita pot transmite virusul prin aer mai rapid decat in mod normal.

Institutia avertizeaza astfel asupra faptului ca cei care au o tuse seaca, dar au si ochii rosii, sunt foarte probabil infectati cu coronavirus.

Reprezentantii Academiei Americane de Oftalmologie precizeaza ca, pana in prezent, au determinat ca rata celor infectati cu coronavirus la care apar si ochii rosii este de pana la 3%.

Citeste si: Paste 2020: Ce se intampla cu slujba de Inviere, anuntul Bisericii

Citeste si: Declaratie pe propria raspundere online: care este site-ul oficial de pe care poti sa generezi declaratia pe telefon

Ochii rosii: ce simptome are conjunctivita

Conjunctivita se manifesta prin iritarea ochilor, inflamarea si lacrimarea puternica. Din cauza inflamarii globul ocular se inroseste, de aici si denumirea de ochi rosii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Simptomele comune ale conjunctivitei sunt mancarime puternica in zona ochilor, senzatie constanta de corp strain in ochi, sensibilitate la lumina, senzatie de arsura si usturime.

Citeste si: Ți se întâmplă și ție asta? Anunță imediat medicul de familie. E semn clar că ai fost infectat cu coronavirus

Simptome coronavirus: ce noi simptome au mai descoperit medicii

Pe langa simptomele cunoscute de la inceputul pandemiei, precum tusea seaca, febra si dificultatea respiratorie, medicii au mai descoperit pe parcurs si alte simptome.

Cel mai comun pare a fi anosmia, care apare la multi dintre cei infectati cu coronavirus inainte de celelalte simptome.

Acest lucru a fost observat in mai multe cazuri din Franta, dar si in Germania. Potrivit directorului Institutului de Virologie de la Spitalul Universitar din Bonn, din 100 de pacienti infectati cu coronavirus, doua treimi au avut anosmie.

Citeste aici ce este anosmia.

Coronavirus: avertismentul Organizatiei Mondiale a Sanatatii

Tedros Adhanom Ghebreyesus, seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a avertizat intr-o conferinta de presa asupra cresterii exponentiale a numarului de cazuri de coronavirus in intreaga lume.

"Numarul deceselor a crescut de peste doua ori în ultima saptamana. In zilele urmatoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 si la 50.000

de decese", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Intram în a patra luna de la izbucnirea pandemiei de coronavirus si sunt foarte îngrijorat de raspandirea globala a infectiei", a mai spus seful OMS.