Simptome diabet: semnele care iti arata din timp daca suferi de diabet

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 08 feb 2018, 15:19

Simptome diabet: setea, urinarea frecventa, oboseala cronica, senzatia constanta de boala - sunt doar cateva dintre semnele acestei boli.

Diabetul este una dintre cele mai periculoase boli: afecteaza capacitatea organismului de a produce sau de a raspunde la insulina.

Semnele aparitiei aceste afectiuni sunt atat de subtile incat majoritatea oamenilor le ignora. Aflati insa ca, lasat netratat, diabetul nu doar ca poate scadea semnificativ calitatea vietii, ci poate duce si la deces.

Iata care sunt cele mai timpurii semne ale diabetului: fii foarte atent la ele si, daca le ai, mergi de urgenta la un control

Simptome diabet- senzatie continua de sete si urinarea frecventa

Sunt cele mai comune simptome ale diabetului. Cand ai diabet rinichii tai nu pot absorbi excesul de zahar, astfel ca acesta ajunge in urina, atragand si alte fluide din organele tale.

Din aceasta cauza ai senzatia de sete si urinezi des. O persoana normala urineaza zilnic intre 4 si 10 ori. Daca depasesti aceste cifre, inseamna ca ai o problema.

Simptome diabet- senzatie constanta de foame

Daca organismul tau nu produce insulina nu poate converti mancarea in glucoza din care celulele isi iau energie. In consecinta ai mereu senzatia de foame.

Simptome diabet- oboseala constanta

Te simti obosit si somnoros tot timpul? Asta se intampla tot din cauza faptului ca celulele tale nu au disponibila suficienta glucoza.

Simptome diabet- vederea incetosata

Este un alt semn timpuriu al diabetului. Daca diabetul nu este tratat, se poate ajunge la orbire completa.

Simptome diabet- pierdere inexplicabila in greutate

Din cauza ca organismul tau nu are suficienta glucoza la dispozitie incepe sa "manance" din grasime si muschi pentru a face rost de energie. Acest lucru duce la o scadere aparent inexplicabila in greutate.

Simptome diabet- pete negre pe piele

Daca apar in zonele in care pielea se indoaie, precum gat, subrat, la incheieturi sau in spatele genunchilor, ar putea indica prezenta unui prediabet sau chiar diabet.