Sezonul gripelor și al răcelilor este în toi. Însă de multe ori simptomele, de la tuse la durere în gât ne duc cu gândul la COVID-19. Medicii au anunțat deja că nu mai pot face diferența între aceste boli doar în urma unui simplu consult.
Simptome mai puţin cunoscute de coronavirus
Întrebări pe care nu ni le-am fi pus cu un an în urmă şi nu ne-am fi făcut griji pentru ceea ce părea doar o răceală. Astăzi însă, un strănut poate declanşa un adevărat carusel de întrebări. Şi nu suntem puţini cei cărora astfel de chestiuni ne dau bătăi de cap.
Însă, acum ni s-a transmis că există simptome mai puţin cunoscute care spun că avem coronavirus.
Cu ajutorul unui eşantion din 666 de voluntari, oamenii de ştiinţă au tras concluzia că la 45,7% dintre ei au apărut nişte simptome la nivelul mâinilor şi picioarelor, dar şi în gură.
Astfel, unul din patru pacienţi s-a confruntat cu umflături sau ulcere pe limbă ori cu inflamaţii.Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
40% din oamenii din eşantionul de 666 au mâncărimile în tălpi şi în mâini, senzaţia de arsură și roşeaţa.
Inflamaţia la nivelul papilelor gustative este cel mai nou şi mai frecvent simptom. E vorba de mici umflături pe suprafaţa limbii. Aftele bucale au fost şi ele prezente, cam la 6,9% dintre pacienţi. Circa 6,6% din voluntari au constatat că li s-a umflat limba, iar culoarea ei s-a schimbat.Citeste si: Un nou simptom al Coronavirusului face ravagii! Ce este „limba COVID”
Avertismentul medicilor
Prin urmare, cadrele medicale recomandă multă atenţie şi în ceea ce priveşte aceste simptome mai puţin cunoscute de coronavirus.
Trebuie spus însă că micile bubiţe pe limbă pot apărea şi din cauza unui aliment, precum nuca ori roșia. De aceea, trebuie mare atenție atunci când apare acest simptom.
Citeste si: Noua tulpină Covid din Marea Britanie a ajuns și în România! Cine este primul pacient confirmat
Cele mai comune simptome de la covid rămân: oboseala, febra, tusea şi alterarea mirosului şi gustului. Prin alterare se înțelege fie pierderea simțurilor, fie scăderea lor în intensitate (se diminuează mirosul și gustul), potrivit BZI.