Simptomul neobișnuit al Omicron: Ce se întâmplă cu pielea ta dacă ești infectat!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 01 nov 2022, 09:15

Un nou simptom al Omicron a fost descoperit

Sursa: pexels.com

A fost descoperit un simptom neobișnuit al infectării cu mutația Omicron, cea mai răspândită în acest moment, a virusului COVID-19.

Potrivit  The Mirror, care citează ZOE COVID Study, erupțiile cutanate pot fi un simptom al infectării cu mutația Omicron.

Acestea pot fi de două feluri, fie asemănătoare iritației date de căldură, fie asemănătoare urticariei, cu umflături ceva mai mari. Acestea pot ține câteva zile sau chiar săptămâni.

Desigur, dacă aveți astfel de erupții cutanate nu înseamnă, automat, că aveți mutația Omicron a virusului COVID-19, dar este recomandat să vă testați dacă observați astfel de erupții pe corp.

Citeste si: Vaccinarea anti-COVID-19 este obligatorie de la 1 februarie 2022 în Austria! Toți adulții trebuie să se vaccineze dacă nu vor să fie amendați cu peste 3.000 de euro

România, record de infectări în ultimele 24 de ore!

România a înregistrat marți, 1 februarie 2022 un nou record de infectări cu virusul COVID-19 de la începutul pandemiei în țara noastră.

Cea mai răspândită variantă de COVID-19 în acest moment este Omicron, dar la noi, spre deosebire de alte țări, se mai întâlnește și mutația Delta, mai periculoasă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

40.018 cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record de la începutul pandemiei în România. Totodată, în același interval, au fost raportate alte 97 de decese asociate virusului, dintre care 2 anterioare.

Până astăzi, 60.122 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat în România. Dintre cele 97 de decese raportate în ultimele 24 de ore, 56 s-au înregistrat la bărbați și 41 la femei).

Decesele au fost înregistrate la pacienți infectați cu noul coronavirus internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 97 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  20-29 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 29 la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 la categoria de vârstă peste 80

ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 97 de pacienți decedați, 75 au fost nevaccinați și 22 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 20-29 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Citeste si: Bilanț coronavirus marți, 1 februarie 2022. Un nou record negativ. Peste 40,000 de cazuri în ultimele 24 de ore