Conform programului stabilit, simulările naționale în vederea pregătirii pentru examenul de Bacalaureat din anul 2024 au fost planificate în cursul lunii martie a aceluiași an conform calendarului prestabilit de către autoritățile educative.
Citește și: Update Bareme și subiecte Română pentru simulare Evaluare Națională 2024: Află de aici punctajul tău de azi
Simulare BAC 2024
Materiile la care se desfășoară simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2023-2024 sunt următoarele: limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii de
Rezultatele obținute în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024 nu vor fi puse în catalog, ci vor fi analizate și discutate în detaliu împreună cu profesorii de clasă.
Prin excepție, în situația în care un elev depune o cerere în scris în acest sens, notele înregistrate la simulările naționale pot fi trecute în catalogul școlar.
Pentru a menține confidențialitatea și anonimatul, rezultatele obținute de elevi la probele scrise ale simulării examenului național de Bacalaureat vor fi comunicate într-o manieră anonimizată.
Acest lucru presupune înlocuirea numelui și prenumelui candidaților cu coduri individuale. Aceste coduri vor fi distribuite la prima probă susținută de elevi și vor necesita confirmarea printr-o semnătură de primire.
Citește și: Simulare BAC 2024: Calendarul examenelor și sfaturi pentru elevi
Desfășurarea probelor scrise pentru simulare Bacalaureat 2024
Simularea națională a examenului de Bacalaureat are loc la ora 09:00, iar elevilor li se permite accesul în sala de examinare până la ora 08:30, conform regulilor stabilite. Este important ca participanții să fie prezenți în sala de examen înainte de ora limită pentru a asigura desfășurarea corectă a procedurilor de început ale simulării.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
De asemenea, organizarea elevilor în săli se efectuează într-un mod care presupune așezarea lor individuală în bănci, în ordine alfabetică, în timpul simulării naționale a examenului de Bacalaureat.
Participanților li se acordă un interval de timp de trei ore pentru a rezolva subiectele în cadrul simulării Bacalaureatului din 2024. Acest interval este calculat începând de la momentul în care s-a finalizat distribuirea subiectelor, oferindu-le astfel elevilor suficient timp pentru a aborda și a rezolva în mod corespunzător toate aspectele evaluării.
Calendar simulare Bacalaureat 2024
4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor
Calendar examen Bacalaureat 2024, prima sesiune
1 iulie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
2 iulie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
4 iulie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
5 iulie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă