Simulare BAC 2024: Calendarul examenelor pentru elevii de clasa a 12-a

Autor: Denisa Irimia

Cand va avea loc simularea examenului de Bacalaureat

Sursa: freepik

În conformitate cu programul oficial difuzat de către Ministerul Educației, elevii aflați în clasele terminale ale învățământului liceal vor avea parte de teste scrise pentru simularea examenului de Bacalaureat în luna martie a anului 2024.

Conform programului stabilit, simulările naționale în vederea pregătirii pentru examenul de Bacalaureat din anul 2024 au fost planificate în cursul lunii martie a aceluiași an conform calendarului prestabilit de către autoritățile educative.

Citește și: Update Bareme și subiecte Română pentru simulare Evaluare Națională 2024: Află de aici punctajul tău de azi

Simulare BAC 2024

Materiile la care se desfășoară simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2023-2024 sunt următoarele: limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii de

la toate filierele, profilurile și specializările, cei care au parcurs studiile liceale într-o altă limbă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie. Aceasta este reglementat conform prevederilor Ordinului nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

Rezultatele obținute în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024 nu vor fi puse în catalog, ci vor fi analizate și discutate în detaliu împreună cu profesorii de clasă.

Acest demers are scopul de a furniza elevilor o evaluare cuprinzătoare a nivelului lor de pregătire în perspectiva examenului final de vară, oferindu-le astfel oportunitatea de a înțelege în mod detaliat punctele tari și punctele slabe ale performanțelor lor.

Prin excepție, în situația în care un elev depune o cerere în scris în acest sens, notele înregistrate la simulările naționale pot fi trecute în catalogul școlar.

Pentru a menține confidențialitatea și anonimatul, rezultatele obținute de elevi la probele scrise ale simulării examenului național de Bacalaureat vor fi comunicate într-o manieră anonimizată.

Acest lucru presupune înlocuirea numelui și prenumelui candidaților cu coduri individuale. Aceste coduri vor fi distribuite la prima probă susținută de elevi și vor necesita confirmarea printr-o semnătură de primire.

Citește și: Simulare BAC 2024: Calendarul examenelor și sfaturi pentru elevi

Desfășurarea probelor scrise pentru simulare Bacalaureat 2024

Simularea națională a examenului de Bacalaureat are loc la ora 09:00, iar elevilor li se permite accesul în sala de examinare până la ora 08:30, conform regulilor stabilite. Este important ca participanții să fie prezenți în sala de examen înainte de ora limită pentru a asigura desfășurarea corectă a procedurilor de început ale simulării.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

De asemenea, organizarea elevilor în săli se efectuează într-un mod care presupune așezarea lor individuală în bănci, în ordine alfabetică, în timpul simulării naționale a examenului de Bacalaureat.

Participanților li se acordă un interval de timp de trei ore pentru a rezolva subiectele în cadrul simulării Bacalaureatului din 2024. Acest interval este calculat începând de la momentul în care s-a finalizat distribuirea subiectelor, oferindu-le astfel elevilor suficient timp pentru a aborda și a rezolva în mod corespunzător toate aspectele evaluării.

Calendar simulare Bacalaureat 2024

4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Calendar examen Bacalaureat 2024, prima sesiune

1 iulie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

2 iulie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

4 iulie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

5 iulie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă