Simulare BAC 2024: Calendarul examenelor și sfaturi pentru elevi

Author: Denisa Irimia

Cand vor da elevii examenul de Bacalaureat in anul 2024

Sursa: freepik

În luna martie a anului 2024, elevii aflați în clasele XII-XIII vor avea oportunitatea de a participa la simularea Bacalaureatului.

Această simulare cuprinde probelor scrise ale examenului, oferindu-le astfel posibilitatea de a evalua și testa nivelul lor de pregătire. Acest exercițiu le va permite să identifice zonele în care pot îmbunătăți și să se concentreze asupra aspectelor esențiale în perspectiva susținerii examenului de Bacalaureat din vara aceleiași perioade.

Citește și: Horoscop chinezesc săptămânal, pentru perioada 1 – 7 ianuarie 2024: Această zodie va avea parte de o săptămână plină de energie și curaj

Calendarul examenelor și sfaturi pentru elevi

Evaluările nu vor fi consemnate în mod oficial în catalog, iar comunicările privind rezultatele vor fi supuse anonimizării, urmând a fi identificate prin intermediul unui cod primit la prima probă susținută.

După obținerea rezultatelor, acestea vor fi analizate și discutate atât în cadrul claselor, cât și în ședințe cu părinții, avându-se în vedere și implicarea consiliului profesoral.

Scopul acestor discuții este de a identifica posibilele lacune în cunoștințe și de a lua măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor elevilor.

În plus, elevii din liceu vor avea oportunitatea de a se familiariza cu condițiile specifice examenului, contribuind astfel la pregătirea lor pentru momentul crucial al susținerii Bacalaureatului.

Ministerul Educației a definit conținutul pe care elevii trebuie să-l asimileze înainte de participarea la simularea Bacalaureatului din 2024.

Totuși, există anumite excepții în ceea ce privește unele teme din programele disciplinare, care nu vor fi incluse în această sesiune de simulare.

Simulare Bacalaureat 2024

4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Simulare Bacalaureat 2024 – Română – conținuturi exceptate

Programa de examen pentru limba și literatura română este stabilită conform anexei nr.

2 din Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.923/2013, care reglementează modul de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat național în anul 2014. Această regulă este în vigoare în conformitate cu Ordinul ministrului educației naționale nr. 6.156 din 31 august 2023.

La data de 1 noiembrie, Ministerul Educației, prin intermediul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, a făcut publice modele de subiecte destinate examenului de Evaluare Națională 2024 pentru clasa a VIII-a și pentru Bacalaureatul din 2024.

Începând cu data de 17 iunie, va debuta examenul de Bacalaureat pentru anul 2024, având ca prima etapă probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română este programată pentru 1 iulie, urmată de proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării va avea loc pe 4 iulie. Ultima probă scrisă, dedicată Limbii și literaturii materne, este planificată pentru 5 iulie. Rezultatele parțiale vor fi făcute publice pe 8 iulie, în timp ce rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie.

Simulare Bacalaureat 2024 – Matematică – conținuturi exceptate

Programa aprobată prin Ordinul Ministerului Educației Naționale (OMEN) nr. 4430/2014 rămâne în vigoare, cu mențiunea că există excepții în ceea ce privește diverse conținuturi.

 

  • capitolul Inele de polinoame cu coeficienți într-un corp comutativ (Q,R,C,Zp, p prim)
  • din capitolul Integrala definită:
  • calculul integralelor de forma

    prin metoda descompunerii în fracții simple

  • capitolul Aplicații ale integralei definite

Citește și: Data la care are loc Examenul de Titularizare 2024: Calendarul și detalii esențiale despre concursul de angajare în învățământ

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?