Simulare BAC 2024 subiecte Matematică. Modele de subiecte și baremul de corectare

Autor: Denisa Irimia

Ce subiecte vor primi elevii la bacalaureat in anul 2024

Sursa: edupedu.ro

Pentru absolvenții de liceu, simularea examenului de Bacalaureat în anul 2024 este planificată să aibă loc în intervalul cuprins între 4 și 7 martie. Această perioadă de evaluare va include o diversitate de discipline, cuprinzând atât probe generale, precum Limba și literatura română, cât și probe specifice pentru fiecare filieră, profil și specializare.

Astfel, elevii vor susține simulări pentru discipline precum Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie și Filosofie.

Citește și: Data la care are loc Examenul de Titularizare 2024: Calendarul și detalii esențiale despre concursul de angajare în învățământ

Simulare BAC 2024 subiecte Matematică

În cadrul județului Ilfov, au fost programate două sesiuni de simulare pentru examenele naționale, prima având loc în perioada 20-22 noiembrie, iar cea de-a doua fiind planificată pentru intervalul 29-31 ianuarie 2024.

Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D

25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a)

– proba scrisă

2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”

4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Anual, Ministerul Educației emite modele de subiecte și criterii de corectare pentru toate disciplinele, aceste resurse fiind disponibile pentru consultații ale candidaților pe platforma online https://edu.ro/. Această inițiativă oferă aspiranților oportunitatea de a se pregăti temeinic pentru examenele respective.

După finalizarea rezolvării subiectelor în intervalul alocat, elevii remit lucrările asistenților pentru a fi supuse verificării.

Aceștia vor atribui numere de identificare paginilor utilizând cifre arabe, marcând astfel fiecare pagină în parte și indicând numărul paginii respective în contextul numărului total de pagini.

După ce elevii își remit lucrările, aceștia semnează o confirmare a predării și indică numărul total de pagini. Asistenții, în procesul de verificare, identifică spațiile nescrise marcate cu litera Z, verifică corectitudinea numărului de pagini scrise și înregistrează aceste informații în documentele de predare-primire. Aceste procese sunt atestate prin semnăturile elevilor, dar și într-o rubrică specială situată pe prima pagină a fiecărei lucrări.

Citește și: Comper 2024: Când are loc etapa a 2-a a concursului și când se publică subiectele la Română și Matematică

Modele de subiecte și baremul de corectare

În contextul măsurilor de păstrare a confidențialității și anonimatului în cadrul lucrărilor scrise, se menționează că colțul din partea dreaptă sus a primei foi tipizate, unde sunt prezente informațiile personale ale elevului, nu este sigilat. Anonimizarea acestor date este efectuată automat prin intermediul platformei destinate evaluării digitale.

Pe restul foilor tipizate, începând cu cea de-a doua, în partea dreaptă sus, colțul care conține informațiile personale ale elevului este sigilat și protejat pentru a asigura confidențialitatea. Procesul de secretizare a chenarului de identificare este realizat prin intermediul etichetelor, în conformitate cu regulamentul impus de Ministerul Educației, evitându-se utilizarea lipiciului în acest scop.

Asistenții vor efectua scanarea lucrărilor, verificând atent corespondența dintre numărul de pagini scanate și cel indicat în procesul-verbal. Ulterior, asistentul încarcă lucrarea în platforma digitală și atribuie un număr total de pagini, adăugând 2 pagini suplimentare care reflectă prezența celor două pagini negre generate automat de sistem. Acest proces asigură o corectă și completă înregistrare a lucrărilor în cadrul platformei.

Informația cu privire la performanțele candidaților nu va fi expusă publicului și nu va fi pusă la dispoziția generală. Ministerul Educației a comunicat că atât prezența, cât și rezultatele obținute în cadrul simulării vor fi consemnate în aplicația informatică SIIIR (Sistemul Informatic Integrat de Înregistrare a Rezultatelor), fără a fi făcute publice.