Simulare Bacalaureat 2024: Modele de subiecte la Istorie

Autor: Denisa Irimia

Model de subiect la istorie pentru examenul de Bacalaureat

Sursa: edupedu.ro

La examenul de Bacalaureat din 2024, Istoria reprezintă proba obligatorie pentru mulți elevi de clasa a XII-a, atât din profilul uman, cât și din liceele vocaționale. Iată modele de subiecte pentru simulare BAC 2024

Simulare Bacalaureat 2024: Vă prezentăm o serie de modele de subiecte la Istorie, proba obligatorie a profilului  pentru elevii de clasa a 12-a de la profilul uman. Examenul la Istorie simulare BAC 2024 va avea loc pe data de 5 martie 2024.

Calendar simulare BAC 2024

4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română

5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării

7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă

15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2024. Modele de subiecte pentru limba română. Calendarul examenelor la nivel național

Simulare Bacalaureat 2024

În special, devine provocatoare atunci când este necesar să reținem o multitudine de date istorice sau să efectuăm comparații între epoci istorice, evenimente și transformări generate de acestea.

Subiectele și criteriile de evaluare pentru proba obligatorie de Istorie, specifică profilului de clasa a XII-a, destinată elevilor din județul Buzău care au participat la simularea examenului de Bacalaureat în anul 2024, au fost oficial publicate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

Aceste documente sunt disponibile pentru descărcare în partea de jos a acestui articol.

În cadrul primei probe, Subiectul I a constat într-un set de 7 cerințe fundamentate pe informații furnizate de două surse istorice din lucrarea intitulată „Istoria Transilvaniei”, semnată de Ioan-Aurel Pop și Ioan Bolovan.

În ceea ce privește Subiectul II, textul propus pentru analiză a abordat aspecte referitoare la Transilvania în contextul perioadei domniei regelui maghiar Carol Robert.

Subiectul III a presupus redactarea unui eseu cu privire la evoluția spațiului românesc în intervalul temporal cuprins între secolele XIV și XV.

Potrivit programului de simulare stabilit la nivelul județului, elevii din Buzău sunt așteptați să primească rezultatele simulării pe data de 12 decembrie. Este important de menționat că rezultatele obținute nu vor fi înregistrate în catalogul școlar. Cu toate acestea, în mod excepțional, conform procedurii comunicate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Buzău, elevii au posibilitatea de a solicita în scris ca notele obținute în cadrul simulărilor județene să fie consemnate în catalog.

„Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat în anul școlar 2023-2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performantelor școlare. Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă.

Lucrările elevilor vor fi arhivate pentru un an de zile la nivelul unității de învățământ”, conform procedurii publicate de ISJ Buzău.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2024: Calendarul examenelor la Română și Matematică

Calendarul examenului de Bacalaureat

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D

25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

 

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?